Tata vrea airbag de 10 dolari pentru Nano

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.05.2008
Tata ii cere furnizorului sau sa dezvolte un airbag de 10 dolari pentru versiunea de top a modelului Nano.

Dupa ce toata presa a mediatizat lansarea celui mai ieftin automobil din lume, Tata Nano, cel mai important constructor indian nu se dezminte si incearca acum sa dea o lovitura de pret si pe piata componentelor.

Pentru a mentine un nivel cat mai scazut al pretului noului sau model Nano, Tata a cerut companiei furnizoare de airbaguri sa dezvolte un produs care sa coste doar 10 dolari. Daca va fi creat, airbagul celor de la Autoliv IFB India, furnizorul Tata, va fi cel mai ieftin din lume.

Astfel indienii de la Autoliv se vor alatura sirului de furnizori Tata Nano, care au dezvoltat componente extrem de ieftine, ajutand astfel la crearea masinii de 2500 de euro. Bosch, spre exemplu, a creat un sistem de alimentare CRDi pentru versiunile diesel ale modelului Nano, iar Honeywell Turbo India a dezvoltat un supraalimentator pentru motorul de capacitate mica.

Airbagurile de 10 dolari vor fi regasite pe versiunea de top a modelului Nano, care va beneficia de doua astfel de elemente de siguranta, unul pentru sofer si unul pentru pasager.

via | The Economic Times

Taguri: Bosch, Honeywell, Nano, Tata

Comentarii (29)

  • Andrei
    de 10 dolari o sa fie si protectia pasagerilor
    0 0
  • ALX CT
    Hmm deci sa inteleg ca o'r sa bage un aurolac care in momentul impactului(masina) o sa isi umfle punga cu aurolac in o.1 secunde si asta o sa fie airbag-ul de 10$???Supertare frate. :D
    0 0
  • Catalin
    :-?
    Un prezervativ 4$, montarea lui 3$, o pompa care sa il umfle 3$,...... un airbag pe NANO, de nepretuit!
    0 0
  • omg
    doamne ce uratenie.
    Trabantul e rolls royce pe langa asta.
    n-as da nici 500euro pe ea, dar se pare ca indienii o sa dea de 5 ori mai mult :D
    0 0
  • las-o ma ca merge asa :)
    :)) ce rai sunteti! eu unu as vrea sa vad o kikitza de-asta si pe la noi. oricum nu e departe de Matizul nostru si...la 2500$ cred k s-ar vinde bine... cat sa mergi la lucru cu ea e numai buna!
    0 0
  • stefanel
    ieftinache rau de tot
    Daca vor asa ieftin ar putea apela, la renault ca ei detin secretul
    0 0
  • cineva
    mai bine o parasuta
    cand trece un tir pe langa masina asta o ia vantul pe sus, macar sa ai o cadere lina dupa aia
    0 0
  • prosteala
    frate ce prosteala de masina e asta, si mai vor sa-i puna si airbag.Creca cel mai ieftin ar iesii cu un balon...oricum comenturile voastre sunt superbe :))
    0 0
  • Minge
    O minge de plaja cred k ar asigura ceva protectie. Ce ar costa, ar fi pompa de umflat in timp util :)
    Deci vindem noi cu 9 Euro :P
    Intr-adevar tari comentariile.
    0 0
  • scuter
    Masina asta trebuie sa inlocuiasca scuterul, indienii merg cate 7 pe un scuter cu un carucior atarnat dupa el iar viteza medie intr-o tara cu 1mld de locuitori e de 5km la ora.
    0 0
  • nano
    steff....nu compara jucaria asta cu matizul .....e diferenta de la cer la pamant......
    0 0
  • ce diferentze
    Nu vad nicio diferenta intre matiz si asta, sincer.
    0 0
  • Doamne ce masina urata! Mai gigele.. mai uita-te odata la un Matiz si la un Nano dinasta..pana si Tico arata mai bine decat Nano asta!
    0 0
  • AndreiRN
    Se poate
    Am lucrat un timp la productia de air bags. Mai concret se fabrica camera metalica in care se tine gaxul comprimat si una era produsa un 5 secunde.
    Putin sunt cei ce cunosc pretul de productie al unui obiect.
    Mare parte din preturi sunt profituri si reclama dar Nano va incepe sa reflecte valoarea reala de fabricatie a unei masini.
    0 0
  • Mircea
    :))
    are un singur stergator ca mercedesurile =))
    0 0
  • Serban
    Este un produs pentru o piata imensa dar saraca. Asa cum spunea cineva mai sus in India sunt foarte multi oameni care abia isi permit un scuter. Pentru ei este buna si ei o vor cumpara. E unul as fi multumit ca indienii sa conceapa o varianta furgoneta si sa o vanda si la noi. Ar fi o alternativa la carutele care umplu drumurile tarii si in care se moare constant. Un astfel de produs macar ar avea faruri si ar putea fi vazuta in timpul noptii. Oricum aceeasi indieni au cumparat Jaguar si Land/Range Rover si tot ei sunt mari scule pe la Fiat. Asta ca sa pocneacsa carcotasii de necaz !
    0 0
  • credos
    TATA
    cred ca o sa fie o perna cu fulgi de gaina!
    0 0
  • claudiu
    autoliv
    "indienii de la autoliv" sunt doar cei care lucreaza la Autoliv IFB India, avand in vedere ca Autoliv are orgine suedeza, si sunt raspanditi in toata lumea ( inclusiv Romanai )
    0 0
  • sharky
    cum poti spune ca nu e mare diferenta intre asta si un matiz? sunteti batuti in cap? ati vazut interiorul cu scaune "de metrou" sau faptul ca are doar o oglinda? nici matizul nu e o masina superba dar nu e nici in halul asta... doamne ce ratati sunt unii...
    0 0
  • Andrei
    "supercar"
    Intr-adevar, o masina cee prezinta prize de aer laterale, garda destul de joasa (din cauza diametrului rotii) cat si forma aerodinamica (se pot observa nervuri ce "taie" aerul pe capota) merita un airbag.
    Ar fi mai rentabil sa puna airbag la bicicleta :)
    0 0
  • merita ?
    Eu zic ca la pretul de 2500 EUR masina asta chiar merita. Sunt chiar scootere de 50 cmc care costa mai mult, si parerea mea de automobilist, scooterist si motociclist e ca masina asta e mai putin periculoasa ca un scooter si cost cam la fel, si nici nu te ploua in ea si mai incap si vre-o 4 persoane. CU ce e mai periculoasa masian asta ca un motor?
    0 0
  • atentie mare....!!!
    ....
    Dupa parerea mea nici cei de la pinifarina...!!!...nu pot sa o faca mai urata...!!!comenturi coolllll...
    0 0
  • red bear
    fain!
    Excelente comentariile.M-au binedispus de dimineata.Va multumesc.
    0 0
  • emilio
    pe bune ca vreau si eu din aia
    nu stie nimeni de unde sa iau una din asta?
    pentru servici e numai buna.
    0 0
  • Mircea
    @emilio
    Vezi aici, ar trebui sa te lamureasca: http://www.automarket.ro/stiri/tata-nano-vine-in-europa-peste-4-ani-9399.html
    0 0
  • :)
    Eu zic sa faca un Airbag de 8 $ si de restu un motor . Asistam la declinul industriei auto
    0 0
  • marian
    airbag
    vand scuter cu airbag 2000 $ pffff.....
    0 0
  • zraresg
    Nano
    Airbagul ala o sa se umfle in 0.03 secunde dupa ce o sa moara toti :D!
    Serios vorbind, Nano, in India o sa faca o revolutie in transport de genul Fordului model T in America (cand toti erau innebuniti dupa motociclete ca erau mai ieftine decat masinile). Oricum este o masina, are 4 roti spre deosebire de jucariile din Anglia pe 3 roti, produse de MetroCab (daca nu ma insel), si care au un succes deosebit in randul englezilor desi nu se mai produc (oare cum schimba aia roata din fatza cand au pana?)
    0 0
  • terente
    spoitoru'
    Haoleo...sa vezi astia de la AMG ce tuning o sa ii tragaaaa...serios masina e foarte bine proiectata,aer parbrizul vitrat (maaaaareee)ca sa compenseze probabil faptul ca la o frana mai brusca masinuta se va da peste cap si va reveni pe roti....Serios fratilor nu a observat nimeni faptul ca masinuta e "rotunjoara" ca o minge???Ma intreb....oare daca i se da un picior in fu...pardon "rear" sare???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru