Taxa auto 2012 a fost promulgată de Preşedintele României

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 05.01.2012
Veşti proaste pentru cei care sperau că Taxa Auto 2012 nu va trece şi de Puterea Executivă: Preşedintele Traian Băsescu a promulgat astăzi proiectul de lege privind noua formulă a taxei auto, anunţă RTV.

Taxa auto 2012 a obţinut ultima aprobare legală pentru a putea intra în vigoare în formula ucigătoare pentru automobilele înregistrate în România înainte de 01 ianuarie 2007. Preşedintele Traian Băsescu a semnat astăzi decretul în vederea promulgării legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, singurul lucru care mai rămâne până la intrarea în vigoare a noii forme a taxei auto fiind publicarea în Monitorul Oficial. Noua formulă a taxei va intra în vigoare la 3 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Până atunci, automobilele vor fi înmatriculate conform taxei auto 2011, care nu se aplică şi automobilelor înregistrate în România înainte de 01.01.2007.

Camera Deputaţilor a adoptat Taxa auto 2012 încă din 15 decembrie 2011, promulgarea legii fiind ultimul pas în vederea intrării în vigoare. Ministerul Mediului şi al Pădurilor a propus proiectul din vara acestui an în vederea eliminării clauzei discriminatorii a taxei auto 2011 – contestată de Curtea de Justiţie de la Luxemburg. Odată cu noua formulă a taxei, birul nu mai este discriminatoriu, deoarece nu face nicio diferenţă între automobilele înmatriculate în România înainte de 01.01.2007 şi cele importate din Occident şi neînregistrate încă.

O altă opţiune a Ministerului Mediului era o taxă anuală de poluare, care ar fi lovit proprietarii de automobile în altă formă, dar ar fi fost dificil de implementat din moment ce unii au plătit deja o taxă pentru poluare şi Guvernul risca taxarea acestora de două ori.

"Acest proiect de lege soluţionează şi discriminarea indirectă menţionată în hotărârile Curţii Europene de Justiţie, în cele două cauze care au avut ca obiect interpretarea art. 110 din Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene. În aceste hotărâri, este precizat că regimul de impozitare prevăzut prin OUG 50/2008 nu instituie o discriminare directă, dar poate genera o discriminare indirectă din cauza efectelor sale, descurajând importurile de autovehicule", declară oficialii din Ministerul Mediului.

Laszlo Borbely a declarat că schimbarea proprietarilor a peste 110.000 de autovehicule înmatriculate înainte de 01.01.2007 ar aduce venituri suplimentare de circa 331 milioane de lei, fiind vorba de automobile cu motoare Euro 3 şi Euro 4. Respectivul calcul a fost făcut în baza presupunerii că proprietarii respectivelor automobile îşi vor vinde maşinile şi că viitorii proprietari ai acestora vor plăti dările aferente la stat.

Din păcate, taxa de mediu pentru un automobil cu un motor diesel de 1.5 litri, înscris în România în 2006, are o valoare de peste 1.000 de euro, ceea ce nu va fi uşor de achitat pentru orice cetăţean.

Singurii avantajaţi de această taxă sunt cei care şi-au înscris maşina în România după 01.01.2007, cei care vor cumpăra respectivele vehicule nefiind nevoiţi să plătească nicio taxă. Totodată, cetăţenii care au plătit o taxă mai mare între 01.07.2008 şi data intrării în vigoare a noii legi pot primi înapoi diferenţa de bani dintre taxa achitată de ei şi noua taxă. Din fericire, Guvernul nu a dus la extrem retroactivitatea acestui proiect de lege şi nu le cere mai mulţi bani celor care au plătit deja taxa şi şi-au înmatriculat maşina în România între 01.01.2007 şi data intrării în vigoare a noii legi. Excepţiile temporare de la taxa auto din ultimii ani, cum ar fi automobilele cu motoare Euro 5, vor fi şi ele supuse noii taxe la prima transcriere a dreptului de proprietate.

PENTRU PROIECTUL DE LEGE AL TAXEI AUTO 2012, CLICK AICI (format PDF).

Via | RTV

Comentarii (47)

  • florin iasi
    satam in gazda statului
    cumparatorul are drept de cumparare si dupa ..trebuie sa plateasca taxa auto dar cum facem daca nu schimbam numerele care imi da dreptul de a le tine in continuare ??cum fac sa renunt la tot sami plateasca statul ca sa renunt la cetatenie imprumutata
    6 12
  • @
    Cine poate sa imi zica un pret exact la un Golf 5 1.9TDI din 2005 (euro 4). ?
    12 15
  • @
    pret= adica taxa de inmatriculare.
    14 10
  • antipolitic
    urmeaza spanzuratoarea
    FRATIILOR ASTA INCA NU E TOT, VOR VENI ALTELE SI MAI MARI, URAGANE, VULCANE, TUNAMI, ETC... NE FAC PE LA SPATE CUM VOR EI
    15 2
  • @ScorpyonVAG
    Pentru o vechime a masinii calculata la 7 ani si daca masina are filtru de particule, taxa este aproximativ 921 euro.
    Daca nu are filtru de particule, taxa aproximativ 1229 euro.
    9 1
  • Razvan
    Urs//
    Am un urs din 85 , 1.8i , masina am cumparato acum 2 luni si nu am inmatriculat-o pana acum , masina este bagata la impozit pana in 25.12.2012( in una din zile.. ), iar contractul este pe 14.11.2011
    4 4
  • bogdan
    schimburi
    daca schimb masina personala inmatriculata in ro inaintede 2007 cu alta inmatriculata in ro inainte de 2007 mai platesc taxa?
    3 1
  • PDL
    Să trăiţi bine! Hă Hă Hă!
    29 3
  • paul dandea
    taxa auto
    jos guvernul!!!umilinta la adresa poporului roman in cea ce priveste noua taxa auto,este inadmisibil asa ceva asta incalca drepturile omului e un fel de comunism democratic romani luati atitudine !!!! ne lasam condusi de mafie si nu de un guvern democratic asa cum se pretinde ,la noi cei care au influenta in stat conduc tara iar cei care o reprezinta aplica doar legiile mafiei!!! Rusine rusine !!!!!! de unde a inceput revolutia acum 22 de ani de aici o sa ia safarsit era basescu si a tuturor celor care ne rprezinta in mod fraudulos pur si simplu santem subjugati statului roman si a mafiei!! Bun venit la realitate fixativa ceasurile cu 22 de ani in urma!!!
    18 4
  • nu este corecta taxa pentru masinile deja inscrise in ro.
    pentru masinile care intra de acum in tara -sa zicem
    deci toti romanii care au masini mai vechi de 2007 - o sa aiba de acum masini pe viata.
    bravo bozgore!
    traim din ce in ce mai bine?!......
    29 3
  • Intrebare ??
    Daca automobilul a fost inmatriculat prima data in tara in 2008, a fost platita taxa, dar ulterior banii au fost recuperati.
    Viitorul proprietar o sa fie nevoit sa plateasca taxa?
    4 2
  • Cine poate sa imi spuna ,cat dureaza pana cat o publica in monitorul oficial?
    0 2
  • NU mai vindeti fratilor nimic, din ambitie, mergeti cu ce aveti, cand ajungi la pensie o proptesti intr-un pom si iei ceva de la asigurare, si le dam un c...t sa vedem ce o sa faca ha,ha,ha,ha....nici noi da nici ei....ha,ha,ha
    21 1
  • Romanii sunt niste prosti
    Romanul vede doar inainte si se lasa calcat in picioare de gunoaiele astea din guvern rebuturi sau resturi cum sor mai numi gunoaiele astea din guvern.Sa dea Dumnezeu sa cada o bomba peste toate gunoaiele din parlament.Daca noi nu facem ceva atunci sigur nu o sa ne ajute nimeni sa mai oprim atata furt si talharie din partea guvernului.Daca guvernul german sau francez sau oricare altul ar fi facut atatea excrocherii cum face guvernul roman atunci sigur iesea o revolutie la aia,,dar la noi nu face nimeni nimic toata lumea numai vorbeste si nu face...Platiti fratilor cat de mult si lasati-va calcati in picioare de gunoaiele astea din guvern ca doar tre sa isi umple toti conturile din elvetia....de unde altundeva bani decat din banii romanului prost care plateste.Asta e realitatea.
    19 3
  • anonim
    taxa auto
    FRATILOR,VOM AJUNGE PE VIITOR SA RENUNTAM LA CETATENIA ROMANA SI SA CEREM AZIL PRIN TARILE VECINE.....UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE......
    20 2
  • Si te mai miri de ce in Romania Dacia vinde masini ca painea calda. Oare toti cei care isi cumpara o Dacia isi doresc o dacia in locul unui Golf V de 5 ani-6 ani?
    Am asa o maaaare banuiala ca la mijloc e si mana lui Constantin Stroe si a bosilor de la Renault.
    18 4
  • cand au taiat din salarii la profesori....eee lasa, bine ca nu la noi, cand au taiat la politie, jandarmerie, pompieri...foarte bine au facut! ! inca prea putin! cand au taiat la sanatate, lasa asa ca au de unde!..... cand au taiat la pensionari...nu a interesat pe nimeni...doar pe pensionari....cand a crescut tva-ul....hai ca nu e asa de mult....
    cu mentalitatea asta e clar ca pot sa faca ce vor cand vor si cum vor! masurile trebuiau luate pana acuma, trebuia sa le rupem capurile pana acuma! nu de dansat dansul pinguinului si de stat la baut!!!
    dar nu-i nimic taxele o sa tot creasca ba chiar o sa mai apara cateva! si romanul o sa plateasca! pt ca ne putem impusca in trafic si ne putem macelari la un meci de fotbal! dar sa ne facem un bine unii la altii nu mai exista asa ceva de mult pe plaiurile noastre! platiti fericiti in continuare!
    21 2
  • din pmdv tara asta trebuie arsa pana la temelii si sa o ia altii de la capat. pt ca nu mai are scapare!
    12 4
  • Lancelot
    Taxa abuziva
    Fratilor, trebuie sa ne opunem introducerii unei asemenea taxe total abuzive care nu are nici o treaba cu poluarea.
    Practic astia ne obliga sa nu mai facem nici o tranzactie de autovehicul second hand inmatriculat pana in 01.01.2007 sau daca e sa vindem/cumparam, sa o facem in niste conditii total dezavantajoase.
    Propun sa semnam un protest, altfel o sa ramanem niste sclavi in mana guvernantilor!!!
    27 0
  • dexter
    Tot discriminatorie este
    Sa presupunem ca eu si un prieten al meu avem amandoi acelasi tip de masina, acelasi an de fabricatie, acelasi nr. de km parcursi etc.
    Prietenul meu vinde masina, cumparatorul plateste taxa de poluare dupa care continua sa mearga cu masina acelasi nr. de km pe an ca si mine, iar eu pastrez masina inca 20 ani.


    Nu cumva cumparatorul este clar discriminat fata de mine deoarece el poueaza exact cat mine, poate chiar mai putin si totusi el plateste o gramada de bani pentru poluare iar eu nu?

    Cei care au introdus aceasta taxa au motivat discriminarea facuta fata de cei care au inmatriculat masini aduse de afara, in schimb au creat o alta discriminare, cea expusa mai sus, mult mai suparatoare.
    Concluzia: suntem condusi de niste imbecili tradatori de tara.
    28 0
  • @
    @Octav72: sa rezolvat. Pretul este nici mai mult nici mai putin decat 1500euro.
    1 6
  • reforma
    alegeri
    La alegeri avem noi grija domnilor guvernanti. O sa va lovim RAU cu stampila in dinti!
    Fiti siguri de asta!
    25 2
  • cc99puy
    taxa
    cel mai simplu,din punctul meu de vedere, este ca atunci cand iti iei o masina ,sa nu o transcrii pe numele tau. faci un act notarial, precum ca vanzatorul nu are nici o pretentie asupra masini si ca iti da drept total asupra folosintei ei, iar tu , ca si cumparator te obligi sa achiti toate taxele aferente masinii: asigurare, impozit, etc....
    talonul masinii e la cumparator, precum si o copie dupa cartea masinii, iar originalul cartii, la vanzator. si asa au trait pana la adanci batraneti !!!!!
    14 1
  • salut
    salut,as dori sa stiu si eu daca mai este valabila deprecierea taxei auto
    2 0
  • cristi
    CATI BANI TRE SA DAU SA RENUNT LA CETATENIA DE ROMAN????!!! MIE RUSINE DE TARA MEA ....TOTI PARLAMENTARII TREBUIESC PUSI LA ZID!!!!
    12 0
  • @reforma
    si ce crezi ca rezolvi mai exact??? votam alti hoti sa-si faca si aia plinul in conturi si sa-si faca de cap cu tara........daca crezi ca votand cu altii rezolvi problema, te inseli amarnic!
    singura sansa ca cei de la guvernare sa-si faca cat de cat datoria e sa stie de frica! si eventual sa stea cativa in fiecare zi, trasi la sorti cu batele la capul lor....
    7 1
  • @mihai
    Da, deprecierea mai este valabilă.

    Doar că trebuie să cumperi o maşină fără airbag, fără ABS, fără aer condiţionat, de vreo 4-5 ani vechime (mai veche de atât nu te ajută) şi cu o stare interioară şi exterioară diferită de standard în sensul prost.
    Nu este clar dacă este vorba de rugină, rupturi, îndoituri sau pur şi simplu de elemente lipsă.
    Cota maximă de reducere este de 90%, chiar dacă totalul punctelor depăşesc 90%.

    Singura problemă este că e vorba de o reducere de 90% dintr-o taxă pentru un automobil de 5 ani fără ABS, aer condiţionat, airbag şi alte elemente moderne de confort şi siguranţă, care arată şi deplorabil pe deasupra.

    @cc99puy

    Soluţia respectivă ”leagă” clientul de vânzător pe întreaga perioadă de exploatare a vehiculului.
    Spre exemplu, pentru întocmirea unei poliţe RCA, este necesar actul de identitate al proprietarului. De asemenea, nu te poţi prezenta la ITP la nicio staţie din ţară fără cartea de identitate în original şi cartea de identitate a proprietarului.

    Toate amenzile vin la proprietar acasă şi acesta trebuie să meargă de fiecare dată să declare cine conducea. Totodată, clientul trebuie să fie serios şi să plătească de fiecare dată impozitul. Situaţia se complică şi mai tare dacă sunt din alt judeţ cei doi - caz în care rovinieta pe tot anul este obligatorie ca să nu te trezeşti cu vreo amendă şi clientul trebuie să se deplaseze în oraşul vânzătorului pentru a putea face ITP-ul.

    În cazul ”reînstrăinării”, următorul client trebuie să facă un alt contract notarial cu primul vânzător şi trebuie să meargă cu primul client să-l anuleze pe al lui. În tot acest timp, primul vânzător are un automobil la care trebuie să plătească impozit şi un nou ”prieten” căruia i-a ”împrumutat maşina”. De data aceasta, el nu mai are niciun avantaj material de pe urma acestui troc, deci există riscul ca al doilea client să fie ţepuit - şi să se trezească cu maşina radiată pentru că nu i-a dat bani proprietarului din acte.

    Mai există riscul ca un cumpărător care să nu fie de bună credinţă, cum sunt mulţi, de alfel, să comită diverse infracţiuni cu respectivul automobil. Poliţia vine la uşa proprietarului, iar acesta are de dat explicaţii pentru "faptele clientului său".
    5 0
  • bpcatalin
    supunere
    "stati linistiti la locurile voastre!!"..... se pare ca am mai auzit asa ceva!!!????
    10 0
  • MILICA
    TAXA AUTO.
    SA VA FIE RUSINE GUVERNATILOR ,NOI SINTEM PLECATI IN TARI STRAINE PENTRU A MENTINE O AMARITA DE TARA IAR VOI VA BATETI JOC DE NOI ATI FACUT O TAXA AUTO NENOROCITA CA, SA NU NE PUTEM INSCRIE PROPRIA MASINA CARE LE AVEM IN STRAINATAE,RUSINE SA VA FIE ,.ASTEPTATI VOTURILE ROMINILOR DIN STRAINATATE....
    10 1
  • salut
    sebastian,am un golf 3 din 95 ,are doar servo iar aspectul mai ales interior este foarte bun,si am 226.000 km
    0 8
  • @mihai
    Aici ai un PDF cu coeficientii de depreciere: www.automarket.ro/download/Proiect-taxa-auto.pdf

    Singura şansă să plăteşti o taxă mică este reprezentată de un motor mic, că maşina ta este încadată la Euro2 pentru benzinar şi non-euro pentru diesel (în 99% din cazuri).

    Partea proastă este că o taxă mică face cam jumătate din valoarea maşinii tale în condiţiile în care nu ai vreun GTI/VR6 şi nu ai alte dotări, ceea ce înseamnă că nu merită să plăteşti taxa/ să o vinzi.

    Pe scurt, ai rămas cu ea, dacă nu o dai zilele astea. O poţi vinde apoi ”de piese”, că sigur se găsesc doritori.

    Cel mai bine o păstrezi până moare (sau până când cere prea mulţi bani) şi o dai apoi ori la remat, ori la vânzare ”aşa cum e” şi mergi mai departe. Indiferent de cât de mult ţii la maşina ta (presupun că îţi pasă totuşi de ea), asta este cea mai bună soluţie din punct de vedere financiar.

    Am trecut prin asta, stiu ce zic.
    4 0
  • raduku
    Modificarea masinii
    Ce ar insemna daca modific masina si o trec pe electric ?
    0 1
  • @raduku
    Nu se iau în considerare modificările de acest gen, cum nu se iau în considerare nici catalizatoarele adăugate ulterior.

    RAR-ul va lua în considerare doar norma de poluare stabilită de constructor.
    1 0
  • Putere executiva?
    Stiu ca raportat la problema pare o pretiozitate dar de cand face presedintele parte din puterea executiva, pentru ca din comentariu asa se intelege?

    Veşti proaste pentru cei care sperau că Taxa Auto 2012 nu va trece şi de Puterea Executivă: Preşedintele Traian Băsescu...
    1 0
  • un porc
    ce rahat
    Ei nah, s-au pisat pe noi din nou...ce vreti ba nene? suntem condusi de unguri...statu roman a fost vandut de mult. Daca nu eram impinsi de la spate sa iesim in strada la revolutie (ca n-am facut singuri revolutia ci am fost ajutati din exterior) sunt sigur ca acum pisam ochii dupa Ceausescu la fel cum fac Koreenii dupa Kim...suntem un neam slab bai nene si ne meritam soarta pe deplin. Groapa de gunoi a europei...teren de testare produse alimentare :)))
    7 0
  • raduku
    Modificarea masinii_2
    Salut Sebastian,
    Ma gandesc sa o scot din circulatie si sa o reomologhez pe electric.
    M-am uitat pe net si sunt tipi care s-au ocupat de asa ceva. Pana la urma se poate pune la punct si o adevarata industrie.

    In rest este un calculator pe net , pentru hibride si alte motorizari taxa este f mica. O sa mai citesc.
    4 1
  • iulian
    taxa auto
    in noiembrie 2006 am adus un mercedes din germania pentru care am platit acciza 2270 EURO pentru a putea fi inmatriculat pana la 1.01.2007 vorba domnului ministru.pentru masinile de import fiecare cumparator platea ACCIZA. aceasta acciza a fost inlocuita cu taxa de inmatriculare(prima).CATE TAXE MAI TREBUIESC PLATITE???
    5 0
  • are dreptate @un porc :)
    da! suntem tara gunoaielor! si a alimentelor expirate si reambalate! si daca tot merge treaba...de ce sa nu platim taxe multe si mai mari ca venitul? lumea nu iese in strada, e multumita asa....asta meritam!
    8 0
  • romani suu bulgari???
    o sa ne luam toti cetateni bulgara si o sa avem masini inmatriculate acolo! deja se poarta cu cca 300 euro. vom plati asadar asigurari+ itp+impozit in bulgaria si asa o mai ia staul in buba inca o data. romanul este inventiv si gaseste tot timpul o cale de a evita darile! problema este ca banii nostri vor alimenta economia bulgara care deja este mult inaintea noastra. cred ca in cativa ani ne vom si muta multi in bulgaria asa cum plecam in spania sau italia. RUSINE NOUA CA ACEPTAM PORCARIILE GUVERNANTILOR!!!
    8 0
  • taxa auto
    Intimplator il anuntam pe d-l LASLZO BORBELY si acest PDL de sprijinul ne conditionat a celor 110 000 de voturi X membri de familie X rudele acestora +prieteni = 1poate 2 milioane de voturi care vor ajuta la debarcarea acestui guvern care nu face altceva decit sa sa inventeze noi taxe si biruri .
    5 0
  • andre02
    taxa
    Tare,tare asta , sa te astepti sa nu treaca de Basescu legea
    1 0
  • din cauza jegosilor astia de parlamentari o sa ajungem la bicicleta nar crapa odata cu taxele lor
    3 0
  • Niste hoti
    Mi-am luat masina in 2008 am platit taxa am masina am dat o grama de bani dar nu simt ca respir un aer mai curat cu 1400 de euro ar trebui sa fie mai curat aerul meu o porcarie inventata pt a lua banii ne cacam prin boscheti adunam gunoaiele la marginea satului ne spalam in lighean si nu mai putem de poluare hai sa o luam p partea ailalta in germania fostul proprietar spala masina doar la revizii pt ca nu se murdarea la noi tre sa o speli de 3 ori pe zi si se murdareste chiar daca o tii in garaj deci mi-au luat banii i-au fumat si nu au facut nimic preferam sa plantez eu cu mana mea juma de hectar de padure de banii astia. Desi am platit am fost printre primii care au iesit in strada in moldova atunci am avut probleme si cu politia din cauza asta toti credeau ca au iesit in strada samsarii si teparii gresit am iesit noi cei care vrem sa traim decent. Atunci ati stat in casa ca aveati masini inscrise si nu va durea capul. Acum altfel sta treaba. Ne meritam soarta suntem ca niste oi. Stabiliti o data si eu ies primul in strada
    3 0
  • robert
    noua taxa
    nu vreau sa va plictisesc dar am o poveste foarte trista am 37 ani in cursul anilor miam dorit si eu o masina am muncit foarte mult am apelat la banci la prieteni familie ect. am facut rost de 4000 de euro si ca sa fie visul inplinit am luat si eu o masina din 97 acus 4 ani inca nu era vorba de taxe duble la primarii ,taxe de poluare noua si asa mai departe masina fiind de 2500 cm cupi au trecut ani pe masina visului meu au venit vremuri grele taxe si impozite exagerate si acuma noua taxa nu mai pot vinde ptr ca masina a fost inm.din 2003 iata un vi s inplinit ucis de niste oameni nepasatori de oameni saraci ptr.asta ii votam ,conducerea mi-a luat cu japca iia 4000 de euro care am trudit 15 ani asa sa le plateasca Dumnezeul
    5 0
  • Taxa poluare destul de tarzie.
    Am un Bmw 2006 din Germania. la care am plat. taxa poluare. in 2008
    Aceiasi masina luata din ro. de un prieten,in aceiasi perioada NU a pl. taxa,
    Am facut un nr egali de Km in Ro. Am poluat la fel. De ce tr. numai eu sa platesc? Oare numai eu am poluat? Problemm este la modalitatea de calcul si nu la faptul ca exista o taxa.
    Spuneti voi cei ce se plang pe aici de ce ploile sunt acide si au continut mare de plumb. Poluand o sa ne hranim numai cu legume modificate si rezistente la toxine . Prefer sa NU mai am poluare. si ...lasati-le dracului de bocete. La munca
    0 0
  • si inca ceva
    Romanii au inventat ceva ce ,,,se naste... si nu mai moare.>> Dacia 1300.
    2 0
  • TAXA
    Dupa model RO.taxa a pacalit EU,ea este o taxa mascata sub denumirea "de mediu'NU ne reprezinta nimeni in UE ,acele slugi {lingai} ce reprezinta statul,nu Romanii,vad numai de afacerile lor si sint la TV in RO nu in cons. EU.EI fac afaceri si bani cu certificate de mediu si prostii de Romani platesc 'desteptativa"!!! Rominii trebue sa refuze toti plata tuuror taxelor pentru a forta modificarea tuturor taxelor aberante.In perioda"nu avm nevoe de autostrazi' AU INVENTAT taxa de drum pentru drumurile facute deDACI si ROMANI apoi Nastase a interodus-o in benzina,la scurt timp Mitrea a scos alta taxa Taricianu,Vozganian,Boc,berceanu au mai pus cite ceva ROVIGNETA care a adus bani multi in buzunarele "acoolitilor'(camere de filmat,angajati,etc)care consuma toti banii drumuri tot nu sunt.Ar trebui ca toti la care se strica auto din cauza drumuli sa fie despagubiti de acestea. ROMANI DESTEPTATI-VA!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru