Taxa auto 2012: Statul va returna circa 200 de milioane de lei

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 19.12.2011
În cadrul emisiunii "După 20 de ani", Laszlo Borbely a declarat că Fondul de Mediu va returna circa 200 de milioane de lei dacă toţi cetăţenii vor cere diferenţa de bani dintre taxa veche şi taxa nouă, anunţă Capital.

Taxa auto 2012 va fi cu până la 25% mai mică decât actuala taxă impusă la înmatricularea în România a autovehiculelor noi şi rulate. Proiectul de lege care vizează noua taxă a fost deja aprobat de Parlamentul României şi prevede posibilitatea returnării diferenţei de bani dintre taxa aplicată începând cu iulie 2008 şi cea care va fi aplicată conform formulei pentru anul 2012. Dacă toţi cetăţenii care au plătit taxa auto în perioada respectivă îşi vor cere diferenţa de bani înapoi, Laszlo Borbely estimează că Fondul de Mediu va plăti aproximativ 200 de milioane de lei, informează Capital.

Nu vă grăbiţi încă la Administraţia Financiară de care aparţineţi ca să vă cereţi banii înapoi, deoarece noul act normativ n-a intrat încă în vigoare. Până la publicarea în Monitorul Oficial, puteţi să vindeţi şi să cumpăraţi automobile înmatriculate în România înainte de 01.01.2007 fără să plătiţi taxa auto. În cazul în care taxa auto plătită după 15 iulie 2008 a fost mai mică decât actuala formulă, nu trebuie să plătiţi nimic în plus.

Laszlo Borbely susţine că banii vor fi restituiţi îndată ce datele cetăţeanului care face cererea vor fi verificate. Toate cererile merg la centrul de la Bucureşti, deci termenele de restituire şi de verificare ar putea să crească dacă cetăţenii se vor înghesui la administraţiile financiare de care aparţin.

Borbely a declarat că Fondul de Mediu are toate datele disponibile şi că personalul său este pregătit să facă faţă noilor solicitări din partea cetăţenilor. Ministrul Mediului şi al Pădurilor a subliniat faptul că banii din taxa auto se duc "în mod exclusiv" pentru economia verde din România.

PENTRU PROIECTUL DE LEGE AL TAXEI AUTO 2012, CLICK AICI (format PDF).

Via | Capital

Foto Capital

Comentarii (8)

  • puimarin
    Taxe ,taxe ,taxe
    Nu mai stiu astia cum sa scoata bani ? Dar unde se duc bani de pe aceste taxe ? Daca nu vor scoate acesta taxa cei de la inmatriculari nu vor mai avea de lucru . vor avea Notari cu contracte de inchiriere . Pentru ca statu Român in loc să te ajute te fură si te Jăgmăneşte . Puneţivă întrebarea ,, De ce atâtea afaceri la negru ?????" Pt că statu iti ia jumate din ce produci .
    6 1
  • PRINTUL
    NOUA TAXA AUTO 2012
    DACA IN 2012 VOI DORI SA VAND UN MERCEDES CLASA C ,PRODUS 2007 , CUMPARAT DIN GERMANIA IN 2008 SI PENTRU CARE AM PLATIT O TAXA AUTO DE 423 EURO / 05.SEPT. 2008 , TREBUIE PLATITA DIN NOU TAXA - SAU VREO DIFERENTA ?
    MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS
    4 2
  • avatar
    mrchet
    deca sa intaleg ca obligati populatia la noi taxe ,NU PUTETI SA IMPUNE-TI SI VENITURI MAI MARI de cel putin 10 ori tot timpul loviti in oameni cu noi taxe si masuri impuse mai uitativa si la noi cei de rand cu venituri mici
    3 0
  • avatar
    mrchet
    taxa de drum,cauciucuri de iarna,cresteti preturi carburant rau de tot,scadeti veniturile oamenilor,TVA marit(19la24)chiar nu vedeti ca va bateti joc de noi oamenii de rand unde vreti sa ajungeti chiar ne luati aerul de tot
    3 0
  • taxe
    De ce plata a fost obligatorie iar restituirea diferentei de taxa trebuie sa se faca doar la cerere ? Daca statul a gresit ar trebui sa remedieze fara nici un fel de CERERE
    3 0
  • iulian
    raspuns ,,Printul"
    Citeste bine articolul,scrie destul de clar acolo. (În cazul în care taxa auto plătită după 15 iulie 2008 a fost mai mică decât actuala formulă, nu trebuie să plătiţi nimic în plus)
    Cu aceasta ocazie eu am o alta intrebare:
    Am inmatriculat o masina an 2008,taxa era undeva de 900 de euro,I-am facut deprecieresi a scazut undeva la 250 de euro.Pot depune cerere de restituire a cei 25% din taxa si cat am platit in plus?? Cu siguranta sunt foarte multi in aceasta situatie care au platit si depreciere.
    VA MULTUMESC PENTRU UN RASPUNS.
    0 0
  • eu am cumparat un papuc e din 1998 si sunt programat pe 3 ianoarie 2012 la rar ce sa fac sa ma duc sau sa fac procura cu proprietaru
    0 0
  • taxa?
    de unde datzi voi bani inapoi ma muistilor vertzi sa saritzi peste manevra din 2007 unde ii tetes cand ai nevoie de el unde ii hitler cand ai v\nevoie de un atac sugetzi pula ma gunoaielor la temnitza cu voi nu atzi furat destul ..ma si ma tu muie de borbely nu ai vandut destul padurile romaniei ce bani mai vrei trata lumea stie ca esti hotz unde ii dena ca te coate la buzunar
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru