Techart a creat un Porsche 911 Turbo care face 0-100 km/h în 2.8 secunde

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 24.09.2011
Cu 700 de cai şi aproape 900 Nm, versiunea Techart a lui Porsche 911 de generaţie anterioară (997) reuşeşte performanţe incredibile.

Porsche 911 este visul oricărui iubitor al maşinilor. Probabil unul dintre cele mai cunoscute modele ale lumii, sportiva dezvoltată de Ferdinand Porsche a rămas din 1963 până astăzi unul dintre simbolurile sportivităţii pe şoselele lumii. Iar designul său evergreen reuşeşte să atragă priviri indiferent de epoca în care maşina a fost produsă. În aceste condiţii, chiar dacă Porsche a lansat acum o săptămână o nouă generaţie a lui 911, tunerii gândesc şi creează încă versiuni ultrasportive ale generaţiei anterioare (997).

Acesta este şi cazul celor de la Techart, care au dezvoltat un kit de conversie care transformă Porsche 911 într-o adevărată armă motorizată. Spre deosebire de pachetele clasice de tuning, kitul 097/T3 al celor de la techart nu pune mare preţ pe partea estetică, germanii preferând să se concentreze pe partea mecanică a problemei. 

În aceste condiţii, nu miră pe nimeni că motorul cu şase cilindri de 3.8 litri al celor de la Porsche trece acum de la 500 la 700 de cai putere şi de la 650 la 880 Nm.

Performanţele se schimbă şi ele, astfel că noul Porsche 911 Techart ajunge de la 0 la 100 km/h în nu mai puţin de 2.8 secunde şi de la 0 la 200 km/h în 9 secunde, citeza maximă a modelului german urcând până la 352 de km/h. 

Modificările tehnice care reuşesc să ţină în frâu sportiva de 700 de cai nu se rezumă, evident, la o simplă recalculare a parametrilor ECU, Techart adăugând un filtru de aer sport, două turbine VTG, intercoolere create pentru performanţă şi o carcasă din fibră de carbon pentru propulsor.

via | Carscoop

Comentarii (2)

  • :)
    De ce mi s-a sters comentariul?Pentru ca am remarcat faptul ca in cadrul acestui articol exista o greseala de scriere?In loc de viteza s-a scris "citeza maxima a modelului german urcand pana la 352km/h."

    Corectati in mama minunii,nu va mai place sa scrieti corect?
    11 1
  • limba romana
    majoritatea textelor de aici sunt scrie incorect sau cu greseli gramaticale.Inteleg faptul ca graba de multe ori strica treaba, dar totusi sunteti cititi de o multime de oameni.
    Asta e rolul jurnalistului, sa redacteze/corecteze textele...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru