Stiri Tehnologie

Duminica, 06 Ianuarie 2019 | Tehnologie

BMW va investi în securitate cibernetică și inteligență artificială pentru mașini: sunt vizate start-up-uri din SUA și Marea Britanie

Grupul BMW va investi în dezvoltarea soluțiilor de securitate cibernetică și a inteligenței artificiale pentru mașini. Investițiile vor fi derulate prin fondul BMW i Ventures, cu un capital de 500 de milioane de euro, și vor fi destinate unor start-up-uri din industria auto.
Sambata, 22 Decembrie 2018 | Tehnologie

Hyundai Santa Fe va putea fi pornit cu amprenta: opțiunea, disponibilă inițial doar în China

Hyundai a dezvăluit un sistem pentru Santa Fe care permite șoferului să intre în mașină și să pornească motorul cu ajutorul unui senzor de amprentă.
Joi, 20 Decembrie 2018 | Tehnologie | 1 comentariu

Jaguar Land Rover a dezvoltat o portieră care se deschide automat la apropierea șoferului: tehnologia permite și controlul prin gesturi

Jaguar Land Rover a dezvoltat o nouă tehnologie ce permite deschiderea automată a portierei atunci când șoferul de apropie de mașină. Tehnologia oferă și posibilitatea controlului prin gesturi.
Joi, 20 Decembrie 2018 | Tehnologie

Kia va prezenta în ianuarie tehnologii pentru mașini autonome: sud-coreenii vor să personalizeze spațiul interior pe baza emoțiilor

Kia va prezenta la târgul de tehnologie CES din luna ianuarie o serie de noutăți pentru personalizarea spațiului interior al viitoarelor mașini autonome pe baza emoțiilor.
Miercuri, 19 Decembrie 2018 | Tehnologie | 5 comentarii

Elon Musk detaliază cum va funcționa rețeaua de tuneluri: mașinile vor rula autonom pe un sistem inovator de tractare cu 240 km/h

Elon Musk a dezvăluit că sistemul său de transport bazat pe tuneluri va include un sistem automatizat de tractare prin care mașinile vor ajunge la destinație în mod autonom cu peste 240 km/h.
Vineri, 14 Decembrie 2018 | Tehnologie | 1 comentariu

Audi va prezenta în ianuarie tehnologii noi de divertisment: pasagerii vor putea urmări filme prin servicii de streaming

Audi va prezenta în luna ianuarie o serie de tehnologii noi care vor fi disponibile în viitor pentru pasageri. Aceștia vor putea urmări filme și alte tipuri de conținut prin intermediul unor platforme de streaming online.
Marti, 11 Decembrie 2018 | Tehnologie | 3 comentarii

Hyundai și dezvoltarea tehnologiei Fuel Cell: asiaticii vor să producă anual 500.000 de vehicule alimentate cu hidrogen până în 2030

Hyundai a anunțat că vrea să accelereze dezvoltarea tehnologiei Fuel Cell și intenționează să producă 500.000 de mașini alimentate cu hidrogen pe an până în 2030.
Duminica, 02 Decembrie 2018 | Tehnologie

Polestar 2 va fi primul model din gama suedezilor disponibil cu noul sistem de infotainment Volvo Sensus: nordicii pregătesc Google Maps și alte aplicații Android

Reprezentanții Volvo au decis ca viitorul Polestar 2 să devină primul model din gamă disponibil cu noul sistem de infotainment Sensus. Tehnologia va integra aplicații Google, printre care și Maps, iar acestea vor fi disponibile inclusiv pentru utilizatorii care nu au telefon cu sistem de operare Android.
Marti, 20 Noiembrie 2018 | Tehnologie

BMW accelerează utilizarea realității virtuale: cockpiturile modelelor sunt preasamblate înainte de a fi montate în mașini

BMW a extins utilizarea realității virtuale în cadrul proceselor de producție și preasamblează cockpiturile modelelor înainte ca acestea să fie montate pe mașini.
Joi, 15 Noiembrie 2018 | Tehnologie

Jaguar Land Rover se alătură proiectului prin care vei prinde mereu verde la semafor: "Tehnologia va apărea pe mașini în 3 ani"

Jaguar Land Rover s-a alăturat proiectului pentru dezvoltarea unei tehnologii prin care șoferul va fi informat ce viteza optimă trebuie să aibă pentru a prinde mereu verde la semafor, la care a aderat recent și Ford.
Marti, 13 Noiembrie 2018 | Tehnologie | 1 comentariu

Hyundai și Kia vor oferi internet în mașinile din Europa începând din 2019: asiaticii au semnat un parteneriat cu Vodafone

Hyundai și Kia au semnat un acord cu Vodafone pentru a oferi internet în mașinile vândute pe opt piețe europene începând din 2019.
Miercuri, 07 Noiembrie 2018 | Tehnologie | 1 comentariu

Volkswagen a deschis un centru IT cu 300 de specialiști la Lisabona: “Dezvoltarea software, o competență esențială pentru VW”

Grupul Volkswagen a anunțat deschiderea unui centru de dezvoltare software în Lisabona. Circa 300 de specialiști IT vor lucra în capitala Portugaliei pentru “dezvoltarea software a serviciilor digitale” oferite de grupul german.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 06 Noiembrie 2018 | Tehnologie

Renault-Nissan-Mitsubishi investește într-o aplicație de transport: 17 milioane de dolari pentru start-up-ul canadian Transit

Start-up-ul canadian Transit, ce a dezvoltat o aplicație de transport multimodal în orașe, a primit o finanțare de peste 17 milioane de dolari din partea mai multor investitori, printre care și Alliance Ventures, fondul înființat de Renault-Nissan-Mitsubishi.
Marti, 06 Noiembrie 2018 | Tehnologie

Volkswagen dezvoltă un sistem inteligent de management pentru traficul urban: primele teste vor avea loc la Barcelona

Volkswagen va testa la Barcelona un sistem inteligent de management al traficului urban prin ajustarea rapidă a flotelor de taxi-uri și autobuze la cererea existentă și scurtarea timpului de așteptare pentru pasageri.
Vineri, 02 Noiembrie 2018 | Tehnologie

Skoda folosește un simulator pentru a dezvolta tehnologii avansate pentru faruri: "Este singurul simulator de acest fel din Grupul Volkswagen"

Skoda utilizează un simulator pentru a dezvolta cele mai noi tehnologii pentru faruri, în condițiile în care 40% dintre accidente au loc pe timp de noapte.
Joi, 01 Noiembrie 2018 | Tehnologie

Tesla va introduce un update la funcția Summon: mașinile vor parca singure după ce vor citi instrucțiunile de utilizare

Mașinile Tesla vor fi capabile să găsească singure locuri de parcare și să citească instrucțiunile afișate, în urma unui update la funcția Summon care va deveni disponibil până la finalul anului.
Miercuri, 31 Octombrie 2018 | Tehnologie | 3 comentarii

Hyundai și Kia vor introduce panouri solare pe plafonul unor modele: sistemul, disponibil inclusiv pentru mașini cu motoare termice

Unele modele Hyundai și Kia vor fi echipate cu panouri solare care vor avea rolul de a capta energie pentru diverse sisteme, inclusiv pentru bateria mașinilor echipate cu motoare diesel sau pe benzină.
Marti, 23 Octombrie 2018 | Tehnologie | 14 comentarii

China a inaugurat cel mai lung pod maritim din lume: cei 55 de kilometri conectează țara de regiunile autonome Hong Kong și Macau

China a inaugurat marți cel mai lung pod maritim din lume, care are o lungime de 55 de kilometri și conectează localitatea Zhuhai de regiunile autonome Hong Kong și Macau.
Luni, 22 Octombrie 2018 | Tehnologie | 1 comentariu

Europa ar putea adopta Wi-Fi pentru tehnologiile de comunicare între mașini: Volkswagen și Renault, cele mai avantajate

Comisia Europeană este tentată să adopte standardul Wi-Fi pentru tehnologiile de comunicare între mașini, în detrimentul viitoarei conexiuni 5G, ceea ce ar favoriza Volkswagen și Renault.
Joi, 18 Octombrie 2018 | Tehnologie | 5 comentarii

Studiu: 71% dintre șoferi cred că pot cumpăra mașini autonome. Doar 51% au spus că sunt răspunzători în cazul unui accident realizat din "vina" sistemelor de asistență

Un studiu realizat în luna octombrie a scos la iveală faptul că 71% dintre șoferi cred că pot cumpăra în acest moment un vehicul complet autonom. Mai mult decât atât, peste o treime dintre șoferi au spus că sunt dispuși să încalce legea în cazul în care sistemele avansate de asistență sunt active.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru