Tesla amână lansarea noului cap-tractor pentru 16 noiembrie: "Mutăm resursele pentru producția lui Model 3"

de Daniel Popescu
Marti, 10.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a decis să amâne pentru luna noiembrie lansarea noului său cap-tractor ca urmare a problemelor de producție înregistrate cu Model 3.

Tesla a anunțat de câteva luni că pregătește lansarea unui cap-tractor pentru camioane și planificase un eveniment pentru dezvăluirea acestuia pentru 26 octombrie. Noul cap-tractor este electric și promite o autonomie cuprinsă între 320 și 480 de kilometri, iar constructorul american a publicat și un teaser promițător.

Cu toate acestea, Elon Musk a anunțat că evenimentul a fost amânat pentru 16 noiembrie, din motive care nu au legătură cu dezvoltarea propriu-zisă a capului-tractor.

Potrivit lui Musk, Tesla va aloca resurse suplimentare pentru rezolvarea problemelor de producție pentru noul Model 3. De altfel, americanii au anunțat că au produs doar 260 de unități Model 3 în luna septembrie, în condițiile în care planul inițial viza nu mai puțin de 1.500 de unități.

În plus, alte resurse vor fi alocate în cadrul unui proiect special care vizează furnizarea de baterii statului Puerto Rico, care a rămas fără energie electrică pe aproape întreg teritoriul în urma unui uragan.

"Lansarea Tesla Semi va avea loc în 16 noiembrie. Alocam resurse pentru a rezolva problemele de producție la Model 3 și pentru a crește producția de baterii pentru Puerto Rico și alte regiuni afectate", a explicat miliardarul american pe rețeaua de socializare Twitter.

Via InsideEVs

Comentarii (5)

  • Asta cu Puerto Rico a picat la fix. Cine sa-i mai critice pentru intarzierile in livrarea masinilor cand ei spun (si chiar cred ca asa e desi intarzieri la Model 3 aveau oricum) ca ajuta pe sinistratii din PuertoRico.
    5 2
  • Elon a stiut sa se adapteze excelent pietei de capital actuale. La bursa(pe care o stapaneste exceptional) valoreaza 16mld $, dar daca vinzi maine tot nu scoti mai mult de 2.
    Tesla si Elon stiu stau excelent la capitolul marketing de aceea si pretul ridicat al actiunilor pe bursa.
    3 4
  • Pai valoarea companiei este mai mare decat valoarea activelor, asta inseamna increderea pe care o au investitorii in viitorul firmei. Si la momentul asta Tesla este cel mai apropiat nume de viitorul automobilismului asa cum se prefigureaza el acum (electric si autonom).
    Unii o numesca smecherie de marketing si altii viziune (eu as merge cu a doua).
    6 0
  • Draga @zuzu, nu cred ca americanii supra-apreciaza o companie in necunostiinta de cauza (mai ales dupa ce au trecut prin criza din 2008-2009). "ei e prosti si noi destepti?"... nu prea cred. Sceptici sunt peste tot, dar peste 10-15 ani nu cred ca scepticii vor fi miliardari in locul lui Elon ;)
    3 0
  • Treaba aia cu Puerto Rico e joaca de copii in comparatie cu ce fac oamenii astia in South Australia.

    South Australia are probleme uriase cu reteaua care nu mai face fata varfurilor de cerere. Practic centralele clasice nu pot porni sufcient de repede odata cu cererea. Tesla face cea mai puternica baterie din lume care va prelua temporar sarcinile mari astfel incat centralele termice clasice sa aiba mai mult timp sa prea sarcina.
    Au zis ca va fi complexul gata si functional in 100 de zile sau il vor da gratis.

    https://www.reuters.com/article/us-australia-power-tesla/teslas-big-battery-races-to-keep-south-australias-lights-on-idUSKCN1C40DD
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru