Tesla aniversează producţia a 1.000 unităţi Model S

de Sebastian Toma
Miercuri, 31.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Motors sărbătoreşte producţia a 1.000 de unităţi ale lui Model S, berlina lor electrică. Luna octombrie a fost cea mai fructuoasă pentru cei de la Tesla, americanii reuşind să-şi crească semnificativ producţia.

Tesla Model S, berlina electrică a producătorului american, aniversează 1.000 de unităţi produse. Constructorul de automobile a reuşit să-şi crească rapid producţia în ultimele luni, luna octombrie având o cadenţă egală cu primele nouă luni ale anului la un loc. Iniţial, Tesla intenţiona să producă 5.000 de unităţi Model S în primul an de fabricaţie, dar această ţintă nu va fi atinsă până la sfârşitul anului, cu toate că reprezentanţii mărcii nu au făcut nicio declaraţie în această privinţă. Însă, pentru a atinge acest obiectiv, Tesla ar trebui să construiască 2.000 de unităţi pe lună vreme de două luni.

Livrările lui Tesla Model S au început în luna iunie a anului curent. Modelul şi-a atras clienţii atât prin aspectul estetic, cât şi prin spiritul practic, graţie faptului că poate transporta cinci pasageri şi bagajele lor, iar autonomia este suficient de mare pentru a putea fi condusă zilnic.

Urmareste Automarket
În prezent, un Tesla Model S are un preţ de pornire de 57.400 de dolari, ceea ce reprezintă echivalentul a 43.700 de euro. Primul Tesla Model S construit este un Signature Series, iar clientul a obţinut şi o plăcuţă de înmatriculare personalizată, care poartă inscripţia "TSLA S1".
Cel mai ieftin Tesla Model S va costa 49.900 de dolari pe piaţa din Statele Unite ale Americii, respectând la limită promisiunea iniţială a lui Elon Musk. Din păcate, preţul anunţat include şi prima de la guvernul american în valoare de 7.500 de dolari, oferită pentru achiziţionarea unui vehicul electric.

Via CNET

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Felicitari sincere si cat mai curand la numarul 100 000 sa sarbatorim.
    Tesla arata viitorul auto.
    2 0
  • marius30
    asa este cred ca este cea mai accesilila masina electrica cu un raport performanata /pret destul de bun, daca mi-as permite o masina electrica atunci ar fi aceasta
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru