Tesla anulează comenzile multiple pentru Model 3: un client va primi cel mult două unităţi

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunţat că va anula comenzile multiple făcute pentru viitorul Model 3, după ce un investitor a depus cu succes mai multe cereri pentru un total de 20 de unităţi.

De la prezentarea oficială din 31 martie, Tesla Model 3 a primit un număr impresionant de aproximativ 400.000 de precomenzi din partea clienţilor interesaţi, care au plătit câte 1.000 de dolari pentru a se înscrie pe lista de aşteptare.

Numărul ridicat de precomenzi este privit cu suspiciune de unii analişti, care avertizează că mulţi potenţiali clienţi îşi pot anula oricând comenzile, iar un investitor a făcut un experiment pentru a vedea cât de multe maşini poate comanda. Astfel, acesta a reuşit să plaseze cu succes nu mai puţin de 20 de precomenzi pentru Tesla Model 3, lucru care l-a făcut să se întrebe cât de reale sunt cele 400.000 de precomenzi totale.

Urmareste Automarket
Răspunsul a venit chiar din partea lui Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, în cadrul unui răspuns publicat pe reţeaua de socializare Twitter.
Acesta a dezvăluit că o persoană poate comanda cel mult două unităţi Model 3 şi că toate celelalte precomenzi suplimentare vor fi anulate. "Comenzile duplicat vor fi anulate. Cel mult două unităţi vor fi livrate unei persoane. Numai 5% dintre precomenzi sunt pentru două unităţi, aşa că specula este puţin probabilă", a precizat el.

Totuşi, investitorul care a plasat cele 20 de precomenzi arată că procesul online de înregistrare este unul care promovează comenzile multiple: astfel, după completarea unui formular online în care pot fi comandate cel mult două unităţi, utilizatorul este invitat să revină la formularul de precomandă, unde poate repeta din nou cererea.

Conform planificării celor de la Tesla, viitorul Model 3 ar trebui să intre în producţie la sfârşitul anului viitor pentru piaţa din Statele Unite, urmând ca în Europa să fie disponibil abia în 2018.

Via MarketWatch

Comentarii (7)

  • Adrian
    O mare brambureala, in stilul caracteristic Elon Musk si bineinteles aceeasi lipsa de respect fata de client.
    In online orice e posibil. Nu trebuie sa-ti bazezi succesul pe online, decat daca esti Google. Cu siguranta multe din asa-zisele comenzi sunt facaturi si nu s-ar concretiza nici 50.000 daca s-ar lansa maine.
    30 15
  • ce acrii sunt strugurii
    16 22
  • Obiectiv
    Adevarul e ca nu prea au ce argumenta sectantii Tesla. It is, what it is.
    25 8
  • Octavian
    Se numeste MARKETING si mai ales la americani merge de minune.
    Si Apple face la fel. Se creeaza mai intai isteria ca mai apoi sa mearga vanzarile.
    22 9
  • 14134523
    Dar cum functioneaza acest marketing? Stie cineva un link de reclama Tesla?
    9 17
  • @Octavian
    Politica de marketing americana, corect ! Dar multi nu inteleg ca aici se opresc comparatiile: Apple are produse de calitate premium, pe cand
    Tesla se chinuie in confuzie, proasta calitate si produse low-cost.
    Marketingul eficient ii ajunta insa sa vanda o tehnologie scumpa, impachetata ieftin.
    20 11
  • @14134523
    Sunt binecunoscute declaraţiile lui Musk şi linutele subvenţionate de producător, în care Model S e alăturat de BMW, Mercedes, Ferrari, Boeing şi alte OZN-uri.
    Tesla se foloseşte de o marketare inteligenţă şi de avantajele tehnologiei 100% electrice ce oferă cuplu aproape instantaneu şi mult mai mare faţă de un M.A.I. (motor cu ardere internă). Acest lucru şi faptul că are nişte motoare electrice ceva mai mari decât restul ofertelor electrice (are 5 metri totuşi!), i-au ajutat să "justifice" preţul exorbitant prin "liniuţe" bolizi premium, adică "duşmanul" urat mirositor. O asociere inteligenţă, dar asta n-o face marca premium.

    http://www.automarket.ro/tv/diverse/proba-suprem-pentru-tesla-model-s-liniu-versus-un-boeing-737-5855.html
    16 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru