Tesla anunţă primul profit după 3 ani, dar acesta este infim şi provine din surse temporare de venit: 22 de milioane de dolari

de Daniel Popescu
Joi, 27.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Motors a obţinut un profit de 22 de milioane de dolari în al treilea trimestru al anului, însă a avut venituri temporare de aproape 140 de milioane de dolari din credite de poluare cumpărate de alţi constructori.

Tesla Motors a înregistrat pierderi semnificative în ultimii 3 ani, însă acum a raportat primul trimestru în care a obţinut profit, pentru perioada iulie - septembrie 2016. Totuşi, la o analiză mai atentă, datele sunt îmbucurătoare doar parţial.

Producătorul american de maşini electrice a avut venituri de 2.3 miliarde de dolari, iar profitul a fost calculat la 22 de milioane de dolari, adică mai puţin de 1% din totalul veniturilor. În plus, Tesla a obţinut venituri de 139 de milioane de dolari din credite de poluare Zero Emission Vehicle (ZEV).

Urmareste Automarket
Acesta este un program lansat de autorităţile din California prin care 4.5% din totalul maşinilor vândute de un constructor până în 2018  trebuie să fie electrice.
În cazul în care această limită nu este respectată, constructorii cumperă credite de poluare de la alţi producători care depăşesc limita. Întrucât comercializează doar maşini electrice, Tesla Motors obţine în fiecare trimestru venituri din aceste credite de poluare, însă producătorul şi analiştii anticipează că veniturile din această activitate vor fi semnificativ mai mici în trimestrul următor.

Chiar şi în acest context, Tesla susţine că în ultimele trei luni ale anului va avea venituri similare cu cele de acum, întrucât marja de profit pentru fiecare vehicul vândut este în creştere, mai ales după apariţia versiunii de top Model S P100D, disponibilă în SUA pentru 134.500 de dolari.

Pe de altă parte, Tesla a livrat 24.500 de maşini în intervalul de trei luni, astfel că îşi poate atinge obiectivul de a vinde 50.000 de unităţi în a doua jumătate a anului.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru