Tesla ataca Europa: va construi o fabrică de baterii şi cumpără o companie germană specializată în echipamente pentru producţia de maşini

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a cumpărat producătorul german de echipamente pentru maşini Grohmann Engineering şi a confirmat că va construi o fabrică de baterii în Europa, însă amplasarea acesteia va fi stabilită în 2017.

Tesla Motors începe să acorde o atenţie sporită Bătrânului Continent cu scopul declarat de a majora producţia de maşini. Constructorul american a anunţat cumpărarea companiei germane Grohmann Engineering, specializată în realizarea de echipamente robotice pentru producţia de maşini. Prin aceasta achiziţie, obiectivul celor de la Tesla este să mărească producţia de maşini, în aşteptarea lansării noului Model 3.

"Ne aşteptăm să adăugăm încă 1.000 de locuri de muncă pentru tehnicieni în Germani în următorii doi ani. Unele elemente critice ale sistemelor de producţie Tesla vor fi concepute şi produse în Germania [...] pentru a îmbunătăţi viteza şi calitatea producţiei", precizează Tesla într-un comunicat de presă.

Urmareste Automarket
Compania urmează să fie redenumită în Tesla Grohmann Automation.
Tesla va încheia anul cu o producţie de circa 80.000 de unităţi, însă şi-a propus să ajungă la o producţie de 500.000 de unităţi până în 2018, inclusiv prin utilizarea echipamentelor de la fabrica cumpărată în Germania.

În paralel, CEO-ul Elon Musk a confirmat oficial că Tesla intenţionează să construiască o fabrică de baterii pe continentul european. Aceasta va fi cunoscută drept Gigafactory 2, însă amplasarea acesteia va fi stabilită undeva în cursul anului viitor.

Cel mai probabil, intenţia Tesla este de a o construi cât mai aproape de compania germană proaspăt achiziţionata, situată în partea de vest a ţării. În plus, fabrica Gigafactory 2 va fi utilizată inclusiv pentru producţia de maşini, nu numai pentru cea a acumulatorilor.

Via Just Auto, Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru