Tesla dezvoltă un cap-tractor pentru camioane electric și autonom: lansarea ar putea avea loc în septembrie

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 10.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla dezvoltă în prezent un cap-tractor pentru camioane electric cu funcții autonome care va elimina șoferii de la volan, iar lansarea ar putea avea loc în septembrie.

Tesla a început luna trecută producția noului Model 3, însă se gândește deja la extinderea radicală a portofoliului de produse. În urmă cu un an, CEO-ul Elon Musk anunța că lucrează la un camion electric, pentru ca în luna aprilie să dezvăluie planurile pentru lansarea unui cap-tractor pentru camioane electric în septembrie.

Iată însă că acest cap-tractor pentru camioane nu va fi doar electric, ci și autonom. De altfel, noul proiect prevede că un grup de astfel de vehicule electrice și autonome va urma calea aleasă de cel din frunte. Prin introducerea unei astfel de tehnologii, transportatorii rutieri nu ar mai avea nevoie de șoferi.

"Obiectivul nostru principal este abilitatea de a opera prototipurile de camioane în formație și/sau în mod autonom fără să existe o persoană în vehicul", afirmă unul dintre reprezentanții legali ai celor de la Tesla.

Tesla este în discuții cu reprezentanții statului ameican Nevada pentru desfășurarea unui test, însă până în prezent nu a fost avansată o data aproximativă de desfășurare.

În plus, testul ar marca și o premieră, întrucât în statul Nevada nu a avut loc niciodată un test cu vehicule fără prezența șoferilor la volan.

O serie de analiști pun însă la îndoială eficiența unui unui astfel de vehicul electric, din cauza faptului că bateriile necesare pentru o autonomie de numai 130 de kilometri ar ocupa o mare parte din spațiul alocat pentru marfă.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • semitruck se traduce mot a mot camion pentru semiremorca, cu alte cuvinte un cap tractor
    15 1
  • Prince Mohamed Parish vounthe
    semitruck se traduce altfel amice gogu " semi[jumate]- truck [camion] jumate de camion lol logic !
    3 13
  • Se lanseaza luna viitoare si de-abia acum s-a auzit prima data despre el la cat de mediatizata este Tesla ?
    Wow !
    5 1
  • andrei
    Banuiesc ca daca ii spun ansamblu cap tractor-semiremorca (cum este de altfel corect) v-am bagat in ceata :)
    E mai greu la autoutilitare, la autoturisme se pricepe toata lumea.
    4 3
  • daca o masina de doua tone are nevoie de 20kWh ca sa mearga 130km inseamna ca una de 40t nu are nevoie de mai mult de 400kWh, respectiv un acumulator de patru ori mai mare decat la un P100D ... ca de obicei "analistii" mănâncă ștrudel cu cacao
    La 200Wh/kg de acumulator o sa ai minunata suma de 2tone de acumulatori la 400kWh si o autonomie de 130km ... dar economisesti un rezervor de 1000l si un motor Diesel care impreuna cu cutia si restul de piese cantareste semnificativ mai mult decat ansamblul invertor-motor din solutia electrica.
    4 0
  • AndreiRN
    Am vazut personal ca firma Frito Lay foloseste deja camioane 100% electrice facute de firma Smith.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru