Tesla introduce noi funcții pentru Autopilot: detectează când mașina din față schimbă banda și anticipează culoarea roșie a semaforului

de Daniel Popescu
Luni, 25.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a introdus funcții noi pentru sistemul Autopilot, care este capabil să detecteze când o mașină intenționează să schimbe banda de circulație și să anticipeze apariția culorii roșii a semaforului.

Tesla a introdus recent un nou update la sistemul Autopilot, care a primit cu această ocazie două funcții noi.

Prima dintre ele se referă la posibilitatea de a detecta ca o mașină aflată în față pe o altă bandă de circulație a semnalizat intenția de a schimba banda de mers. Într-o astfel de situație, sistemul Autopilot frânează ușor pentru a permite mașinii din fața să intre pe aceeași bandă de circulație.

Cu toate acestea, mai mulți utilizatori au scris pe internet că, în anumite situații, sistemul Autopilot frânează automat chiar și atunci când o mașină din față nu intenționează să schimbe banda de circulație, semn că sistemul generează erori cunoscute sub numele de "fals-pozitiv".

Cea de-a doua funcție introdusă este posibilitatea de a anticipa că semaforul își va schimba culoarea din verde în roșu. Totuși, într-o astfel de situație, sistemul Autopilot nu frânează în mod automat la semafor, astfel că vorbim mai degrabă de un avertisment pentru că șoferul să fie atent și să oprească la semafor.

"În unele situații, mașina te poate avertiza dacă detectează că ești pe punctul de a trece pe roșu în timp ce folosești Autopilot.

Această funcție nu înlocuiește atenția la volan și nu va opri mașina", menționează Tesla în descrierea noii funcții.

Via Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru