Tesla lansează Model X 60D, o versiune mai ieftină cu autonomie mai mică a SUV-ului electric, pentru a contracara ratarea ţintei de vânzări

de Daniel Popescu
Vineri, 15.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Motors a ratat ţinta de vânzări pentru prima jumătate a anului şi propune o versiune mai ieftină cu autonomie redusă a SUV-ului Model X pentru a atrage mai mulţi clienţi.

În pline controverse cu privire la funcţia Autopilot, cei de la Tesla Motors lansează o nouă versiune a SUV-ului electric Model X. Este vorba despre Tesla Model X 60D, o versiune similară cu Model X 75D, singura diferenţă fiind că acumulatorul de 75 kWh este limitat prin software la numai 60 kWh, astfel că oferă o autonomie mai mică.

Prin urmare, modelul este capabil să atingă o autonomie maximă de 320 kilometri conform standardului american EPA, cu circa 60 de kilometri mai puţin decât la utilizarea capacitaţii maxime a bateriei. Noua versiune costă 74.000 de dolari înainte de reducerile de taxe, cu 9.000 de dolari mai puţin decât în cazul lui Model X 75D.

Urmareste Automarket
Lansarea noii versiuni vine pe fondul unor rezultate modeste înregistrate de Tesla pe parcursul primului semestru al anului.
Constructorul american îşi propusese să vândă 33.000 de unităţi în primele şase luni ale anului, însă a reuşit să livreze doar 29.190 de bucăţi, cu 13.3% mai puţin.

Contraperformanţa a venit ca urmare a vânzărilor slabe din perioada aprilie - iunie, când au fost înregistrate doar 14.370 de livrări în locul celor 17.000 programate de CEO-ul Elon Musk.

De asemenea, Tesla Motors a luat prin surprindere actualii clienţi după ce a anunţat că renunţă la valoarea reziduală garantată pentru maşinile comercializate. Până acum, americanii garantau că proprietarii îşi pot revinde maşina la o anumită valoare, măsură necesară pentru a impulsiona vânzările în contextul temerilor cu privire la deprecierea rapidă a maşinilor electrice.

Nu în ultimul rând, Tesla a anunţat că nu va dezactiva funcţia Autopilot în urma numeroaselor accidente petrecute din cauza acestuia. În schimb, producătorul se angajează să deruleze o amplă campanie în care să explice cum funcţionează sistemul şi care sunt limitele acestuia.

Via Leftlane

Comentarii (5)

  • tiganie maxima
    tiganie - daca limiteaza masina doar prin sofware si nimic altceva pt a fi mai ieftina
    ASTA inseamna ca din punctul de vedere al costului de productiei, de fapt varianta normala nu valoreaza mai mult decat varianta ieftina
    16 4
  • si marmota....
    ...si uite asa si-au dat cu tesla in ...@...@
    17 5
  • Crezi ca Volkswagen scotea profiturile alea vanzand la pretul de productie? Orice in economia de piata este la pretul balantei intre cerere si oferta. Asa de exemplu producatorii de masini sport limiteaza numarul de masini vandute pentru a pastra exclusivismul detineirii unei astefel de masini. Daca ar vinde mai multe pretul ar scadea natural.
    2 0
  • i-auzi gicu softwareistu, iau o tesla din asta si duminica trec pe la tine sa ii pui softu 75d, ce zici?
    8 0
  • Scrooge
    60D ? D-ul vine de la Diesel.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru