Tesla mai face și fapte bune: un Model X i-a salvat viața șoferului său după ce a rulat singur până la spital

de Bogdan Mirică
Luni, 08.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șoferul unui Tesla Model X a suferit o afecțiune pulmonară gravă în timp ce se afla la volan. SUV-ul electric a rulat autonom până în curtea spitalului, unde acesta a primit îngrijiri medicale.

După ce a primit critici dure din partea organismelor de siguranță și a publicului pentru că a lansat un mod de rulare autonom perfectibil, Tesla se poate lăuda și cu o experiență fericită.

Un Tesla Model X echipat cu sistemul de rulare autonom denumit Autopilot i-a salvat viața proprietarului, reușind să îl transporte la cel mai apropiat spital.

Joshua Nelly, un avocat de 37 de ani din Statele Unite, și-a primit exemplarul Model X în luna iulie acestui an. Pe măsură ce a experimentat mai mult modul autonom de rulare a avut tot mai multă încredere în invenția Tesla. Luna trecută, în timp ce se întorcea acasă de la birou, a simțit dureri puternice în zona abdomenului și a pieptului. ”Era ca și cum cineva mi-ar fi străpuns corpul cu o bară de oțel”, a declarat avocatul.

Esential 32 de kilometri este distanța pe care s-a condus singur exemplarul Model X, în drum spre cel mai apropiat spital.
În acel moment, Joshua Nelly și-a contactat soția, iar aceasta l-a sfătuit să ajungă la cel mai apropiat spital.
De asta s-a ocupat modul autonom de rulare al lui Model X. SUV-ul Tesla a mers singur pe o distanță de 32 de kilomtri, până la intrarea în curtea spitalului, unde Nelly a preluat controlul pentru a parca mașina.

Atunci când a fost examinat de medici, avocatul a fost depistat cu embolism pulmonar, o afecțiune care presupune blocarea unei artere pulmonare, de unul sau mai mulți emboli. În acel moment, nivelul de oxigen din sânge scade, iar presiunea pulmonară crește. Embolismul pulmonar cauzat de trombi mari poate determina moarte subită, de obicei în 30 de minute de la apariția simptomelor. Trombii de dimensiuni mai mici pot determina leziuni ireversibile la nivelul inimii și al plămânilor.

Nu știm exact gravitatea afecțiunii, însă putem spune că Model X i-a salvat viața proprietarului său. Avocatul a recunoscut însă că ar fi putut să sune direct la salvare și să aștepte intervenția lor. Chiar dacă a fost externat în aceeași zi, doctorii au afirmat că a fost norocos să supraviețuiască.

via motor1

Comentarii (1)

  • pai asta-i ideal pentru betivi...,,du-m-acasa mai ...tesla du-ma ,du-ma ce mai stai?!
    22 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru