Tesla mărește salariile la fabrica sa din Germania: 30% în plus pentru 650 de angajați

de Petre Barac, Foto: Tesla
Joi, 19.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla și liderii de sindicat ai fabricii sale din Germania au ajuns la o înțelegere pentru creșterea salariilor angajaților cu 30% din această lună.

Compania americană Tesla vrea să ajungă la o producție anuală de 500.000 de mașini începând din 2018 și pentru asta vrea să pună la punct toate detaliile legate de fabricile sale. Nici angajații săi nu sunt neglijați în această ecuație.

Producătorul de mașini electrice a luat decizia să mărească salariile angajaților săi din Germania cu 30%, începând de la 1 octombrie, în urma discuțiilor cu liderii de sindicat ai uzinei Tesla Grohmann Automation.

“De acum vom avea un nivel competitiv al salariilor. Angajații au fost informați despre această nouă grilă de salarizare”, a spus unul dintre sindicaliști, precizând că este vorba despre circa 650 de angajați care vor beneficia de această mărire cu 30% a remunerațiilor lunare.

În luna aprilie, aceiași angajați au primit din partea Tesla bonusuri cumulate de 11.000 de euro, precum și o creștere cu 150 de euro a salariilor lunare. În plus, Tesla le-a garantat siguranța locurilor de muncă pentru următorii cinci ani.

Fabrica Grohmann Automation din orașul german Prüm (în apropierea graniței cu Luxemburg) a fost cumpărată de Tesla în anul 2016.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • 30%? imens. Asta arata cat de puternice sunt sindicatele in Germania si cat de papa-lapte sunt in USA.

    dar ce'o sa se aleaga din marea prietenie Musk-Trump? Cum mai face clovnul trist America great again daca americanii sunt pusi pe liber si banii se duc in buzunaru' germanului?
    8 3
  • Ce este cu plus valoare mare vine din USA, băieții din Germania decât strâng șuruburile si sudează/vopsesc aproape neimportant in ecuația financiara.
    Aia din USA sunt subtretanti (ca 85% din angajații USA) nu le convine ii dau afara nu au sindicat
    6 1
  • elon aburitorul
    Anul acesta Tesla vinde putin peste 100.000 masini.
    Cum se poate sa vanda 500.000 in 2018?
    Crestere de 500% pe an!
    In 2019 va vinde 1 milion, si tot ata, tot ata... (vorba lu' Malaele)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru