Tesla Model S face senzaţie în Norvegia: a devenit cel mai bine vândut model într-o singură lună în întreaga istorie a pieţei auto

de Mircea Meșter
Luni, 07.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu aproape 1500 de exemplare vândute în Norvegia în luna martie, Tesla Model S depăşeşte un record lunar de vânzări care ţinea din 1986. Modelul electric american este primul şi în clasamentul pe primele trei luni în statul scandinav.

Esential 1493 de norvegieni au intrat în posesia unui Tesla Model S în luna martie a anului 2014.
1454 era anteriorul record de vânzări într-o lună în Norvegia: Ford Sierra în 1986.
13.861 de maşini s-au vândut în Norvegia în total în luna martie.
Cariera de piaţă fantastică a modelului Tesla Model S în Norvegia continuă. Modelul electric al companiei americane reuşeşte să bată recorduri după recorduri pe o piaţă care pare căzută la picioarele modelelor de acest tip, iar dezvoltarea rapidă a infrastructurii şi numeroasele avantaje pe care le au cumpărătorii maşinilor electrice duc mai departe o poveste care acum câţiva ani părea de necrezut.

Conform cifrelor oficiale de vânzări din luna martie din Norvegia, Tesla a reuşit să vândă 1493 de exemplare Model S. Acest rezultat nu numai că pune modelul companiei californiene pe prima poziţie în calsamentul efectiv al vânzărilor, Model S adunând mai multe maşini vândute decât locul 2 (VW Golf) şi locul 3 (Nissan Leaf) adunate, ci mai multe decât atât: odată cu publicarea rezultatelor din a treia lună a anului, Model S devine maşina care s-a vândut cel mai bine într-o lună în toată istoria pieţei auto norvegiene. Conform statisticilor oficiale, Tesla Model S a depăşit un record care dura din 1986, atunci când Ford Sierra fusese cumpărat de 1454 de norvegieni fascinaţi de - pe atunci - noutatea Ford.

Rezultatul fantastic al modelului Tesla vine pe fondul onorării într-un timp foarte scurt în cursul lunii trecute a unui număr mare de precomenzi iniţiate de clienţii norvegieni în cursului anului trecut.

De altfel, în lunile ianuarie şi februarie Tesla Model S a adunat "abia" 600 de clienţi. Chiar şi aşa, totalul maşinilor pe care Tesla le-a pus în circulaţie în acest an, 2056, pune Model S pe primul loc în topul preferinţelor clienţilor din această ţară. Cu o cotă de piaţă de 5.6%, vânzările lui Model S depăşesc vânzările întregii game Ford în Norvegia în primele trei luni ale anului 2014.

Facilităţi şi explicaţii

Secretul cererii enorme de care se bucură Tesla Model S este legat de facilităţile pe care le primesc posesorii unei astfel de maşini în Norvegia. Astfel, la achiziţia unui Model S nu trebuie plătite taxele mari impuse pe această piaţă la achiziţia unei maşini (un BMW Seria 5 se ridică la acelaşi nivel de preţ cu taxe incluse), în timp ce parcările din centrul oraşelor sunt gratuite, staţiile de încărcare sunt utilizabile gratuit iar liniile expres de pe autostrăzi pot fi şi ele folosite de maşinile electrice

via Cleantehnica

Comentarii (9)

  • Marius
    Pff, cand ma gandesc cate taxe sunt la noi, ei au reusit prin masina asta (electrice, in general) sa-si faca viata mai usoara, prin asta a se intelege taxe mai putine.
    Asteptam si noi importatorii si guvernul sa ia atitudine pentru o schimbare de mentalitate si cladirea unei infrastructuri pentru masinile de acest tip.

    Sunt curios cate se vor vinde pana la finalul anului. In ritmul asta trec de 10.000 de exemplare.
    9 3
  • cred ca romanasii nostri ar trebui sa urmeze exemplul norvegienilor si sa lase dracului dieselul asta puturos si costisitor;
    15 13
  • ...cu conditia sa nu-si uite S-urile afara in ger, prea mult timp...ptr ca iarna nu-i ca vara, iar Norvegia nu-i California
    13 10
  • chiar, oare de ce am impresia ca baietii destepti de la Tesla isi fac aoto-reclama cu asta, sau macar le convine...un full electric intr-o tara cu geruri arctice de peste - 20 de grade...hmm
    10 5
  • Știu ei ce știu. Au și cu ce...
    13 2
  • Din cate stiu cei de la Tesla optimizeaza masinile pentru tara respectiva. Astea din Norvegia au ceva modificat pentru gerurile de acolo. Alea din Germania au marita limita de viteza, anume pentru autostrazile lor. In general masinile lor sunt customizate pentru piata unde se vand.
    7 0
  • _steli
    @kk
    Cred ca in primul rand "romanasii nostri" trebuie sa ajunga la un nivel de trai comparabil cu cel al norvegienilor ca sa lase dieselurile puturoase.
    Cu tot respectul cand nu iti permiti decat o masina de 7-8 000 eur (parca atat stiam ca e media aut. inmatriculate) poti sa visezi mult si bine la Tesla.
    9 2
  • AndreiRN
    Si Tesla ne-a cerut sa ridicam productia la 1000 de piese pe saptamana pt restul anului.
    Am mai angajat 6 persoane si se lucreaza 20 din 24.
    1 0
  • Se vinde bine in Norvegia dar si in Europa de vest.Motive sunt destule:
    sunt oameni care au suficienti bani sa isi cumpere o astfel de masina;
    sunt oameni moderati care se gandesc la mediul inconjurator dar si la buzunarul lor.chiar de au suficienti bani; oficialii Tesla au montat o retea de Superchargere; statul Norvegian ajuta cumparatorii unei astfel de masini si ii incurajeaza sa faca o astfel de alegere; banuiesc ca acum sa in psihicul uman mai este si faptul "astfel de masini nu le au toti" sunt oarecum mai exclusivisti .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru