Tesla Model S va avea o versiune entry-level nouă, cu un preț accesibil

de Bogdan Mirică
Miercuri, 22.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că va lansa o vrsiune entry-level a actualului Model S. Aceasta se va numi simplu 70 și va avea un preș ușor mai accesibil.

Tesla Model S este, de departe, cel mai popular și mai de succes model electric premium existent în prezent pe piață. Popularitatea sa a depășit d emult granițele Statelor Unite și a cucerit mare parte din piața europeană.

Elon Musk, fondatorul Tesla, își dorește însă ca tehnologia lui Model S și spiritul său eco să poată fi accesibil unei mase mai mari de oameni. Prin urmare, a decis să ofere o versiune ceva mai abordabilă a actualului Model S, comercializată la un preț mai mic decât cel al modelului 70 D care asigură intrarea în gamă.

Noua versiune se va numi simplu Model S 70 și va fi cu aproximativ 5000 de euro mai ieftină decât actualul entry-level 70 D. Potrivit primelor estimări, bonusurile și subvențiile ar urma să aducă prețul final la doar 68.000 de euro, o valoare mică pentru o mașină complet electrică, spațioasă, din segmentul premium.

Noua versiune entry-level ar urma să asigure un volum suficient până la lansarea lui Model X, SUV-ul despre care știm deja că va debuta anul viitor.

Viitorul Tesla Model X ar putea deveni cel mai rapid SUV din lume

Comentarii (8)

  • Nu cred ca la Tesla model S preșul este inabordabil pentru un roman cu buget mediu.
    7 12
  • Esti rupt de realitate, pustiule. Cumpara-ti tu o masina de 68.000 de euro cu un salariu mediu de 300 euro in Romania.
    12 2
  • AndreiRN
    Ca sa ajunga in Romania pretul se va ridica cu 10000 euro ca ...... asa e acolo.
    1 0
  • Interesante aceste propuneri venite din partea Tesla. Daca aceasta va fi directia spre care se indreapta viitorul automobilelor vor fi obligati sa se adreseze tuturor categoriilor de clienti si nu doar celor care isi permit automobile premium. Recent am fost intr-un test drive cu noul C63 AMGs si cu mana pe inima pot sa va spun ca senzatiile oferite nu doar de performantele masinii care sunt de top ci si de sound-ul motorului in orice plaja de turatii nu va fi egalat niciodata de un motor electric. Stiu ca performantele unui motor electric sunt superioare daca e sa ne raportam strict la cifre dar sunetul, vibratiile oferite de un motor pe benzina fie el aspirat sau turbo nu cred ca va putea fi egalat de unul electric.
    2 3
  • doar pres-ul e mai ieftin?
    2 1
  • "doar" 68000 euro....pai majoritatea romanilor luau in timpul boom-ului economic adica acu vreo 7 ani ,credite pe 10 ani pt logan de 8000 euro...socotind criza ,pretul, romanului ii vor trebui vreo 100 ani de robie la banci pt o asemena masina...ha ha auzi doar 68000 dolari...
    fireste ne vom aproia mai mult de realitate daca isarescu sau cine dicteaza in romania(extraterestii ,ue,americanii dracu stie) hotaraste sa nu ne mai tina sclavi doar din cursul valutar...pt oricine a calatorit sau lucrat dincolo cred ca a vazut ca una bucata euro sau una bucata lira au o valoare in economia respectivei tari cam tot atit cit o are leul in romania...deci cind vom vb de 1euro=1lira=1 leu mai discutam
    7 1
  • cel care a dat - la comentariul meu....am spus ceva neadevarat?...argumenteaza sau arata-mi ca gresesc
    2 0
  • AndreiRN
    Masina nu este pt romanul de rand.
    Muncitorul de rand in US sau Germania se califica fara probleme.
    In Romania totusi sunt destui care fac $100 000 pe an dar cum e alta traba.
    Deci comentariul tau e nerealist dar tot o mana in sus ti-am dat.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru