Tesla Model X devine automobilul electric care ajunge la cea mai mare altitudine: 4500 de metri, pe Platoul Tibet

de Bogdan Mirică
Miercuri, 02.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia chineză Tesla a organizat o expediție cu Model X pe Platoul Tibet. SUV-ul electric a reușit să ajungă până la aproximativ 4500 de metri.

Mașinile electrice au trecut de câțiva ani de pragul psihologic al autonomiei extrem de reduse. Majoritatea se laudă cu peste 300 de kilometri autonomie, ceea ce le face potrivite și pentru aventuri ceva mai periculoase, cum este cea pe care au întreprins-o mai multe exemplare Tesla.

Divizia chineză a constructorului de modele electrice a organizat o expediție cu proprietarii SUV-ului Model X până pe Platoul Tibetan, la o altitudine de aproximativ 4500 de metri. Asta după ce în 2014 proprietrii sedanului tesla Model S au parcurs Drumul Mătăsii și au profitat de proaspăt înființata rețea de încărcare electrică.

Esential 100 de stații de încărcare Supercharger există în China.
Noua reușită face ca Tesla Model X să fie automobilul electric care a urcat până la cea mai mare înălțime din lume. Recordul a fost posibil mulțumită noilor stații de încărcare amplasate de Tesla în China.
Așa se face că celebrele Superchargere au ajuns la un total de 100 pe piața chineză.

Excursia până pe Platoul Tibetan a vrut să tragă atenția și asupra poluării, unul dintre factorii care duc la încălzirea globală și la topirea ghețarilor din acea zonă într-un ritm extrem de rapid.

Platoul Tibet este a treia mare rezervă de apă dulce din lume, după cei doi poli. Aproximativ 1.3 miliarde de oameni sunt alimentați cu apă de râiurile care izvorăsc din această regiune. Asta înseamnă 20% din populația Pământului.

via electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru