Tesla Model X, prima imagine a prototipului

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.02.2012
Tesla Motors a prezentat prima imagine a prototipului lui Model X. Crossoverul promite să fie mai spaţios decât un Audi Q7 şi mai rapid decât un Porsche 911.

Tesla a prezentat prototipul noului Model X, primul lor crossover. Modelul este bazat pe platforma lui Model S şi promite un timp de 0-100 km/h de 4.4 secunde şi un preţ apropiat de cel al lui Model S. Cei de la Tesla spun că noul lor crossover este foarte spaţios şi că se mândreşte cu două portbagaje, din moment ce nu are un motor termic pentru propulsie. Pe lângă asta, Model X oferă şapte locuri şi va putea fi comandat şi în versiuni cu tracţiune integrală.

În raport cu Model S, noul crossover este cu doar 10% mai greu, deşi oferă mai multe locuri, mai mult spaţiu interior şi are o caroserie mai mare. Autonomia lui Model X va fi cu 10% mai mică decât cea a lui Model S. Versiunea entry-level este aşteptată să coste aproape 60.000 de dolari pe piaţa din Statele Unite ale Americii, în timp ce versiunea de top este aşteptată să coste aproape 90.000 de dolari.

Cei de la Tesla Motors vor primi precomenzi pentru Model X începând de astăzi. Data lansării noului model nu a fost încă dezvăluită.

În termen de doi ani, cei de la Tesla vor lansa încă un model, pe lângă Model X, dar caracteristicile sale nu au fost încă dezvăluite. Lansarea noului prototip nu a mers fără incidente, portbagajul din faţă rămânând blocat în timpul prezentării.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru