Tesla nu reușește să mențină ritmul de 5.000 de unități Model 3 produse săptămânal: americanii riscă să nu-și atingă obiectivul

de Daniel Popescu
Marti, 28.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla produce în prezent între 3.500 și 4.900 de unități Model 3 pe săptămână, sub plafonul de 5.000 de unități stabilit de Elon Musk, însă americanii vor înregistra totuși o producție record pentru al treilea trimestru al anului.

Tesla a produs 29.000 de unități Model 3 în perioada aprilie - iunie și a reușit să-și îndeplinească temporar obiectivul de a scoate de pe liniile de fabricație 5.000 de unități pe săptămână.

Totuși, surse citate de publicația Electrek avertizează deja că producătorul american nu reușește să mențină ritmul impus de CEO-ul Elon Musk. Astfel, în primele două luni ale acestui trimestru, producția lui Model 3 a oscilat puternic între 3.500 și 4.900 de unități pe săptămână, în ciuda faptului că ambiția lui Musk era să ajungă la 6.000 de unități pe săptămână până la sfârșitul lunii august.

Chiar și așa, producția lui Model 3 din ultimele două luni este mai mare decât cea înregistrată în perioada aprilie-iunie, iar Tesla are toate șansele să înregistreze un nou record absolut de producție.

Astfel, sursele citate afirmă că producția cumulată pentru Model S, Model X și Model 3 este de 47.000 de unități pentru ultimele două luni. În acest ritm, Tesla va ajunge la o producție totală de circa 70.000 de unități pentru perioada iulie - septembrie, corespunzătoare celui de-al treilea trimestru. Comparativ, Tesla a produs puțin peste 53.000 de unități pe parcursul trimestrului precedent.

Via Electrek

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Tesla a produs săptămâna trecută 6278 unităţi Tesla Model 3.

    În medie 4500 pe săptămână, dar aici este o medie ... nu prezentul.

    Fiecare citeşte ce vrea. Abia aştept să intre şi Apple în joc să dărâme fabricanţii de maşini termice care poluează şi nu fac nimic decât obligaţi sau împinşi de la spate.
    7 10
  • Tesla nu reuseste sa mentina ritmul, dar Edikk se autodepaseste.
    13 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru