Tesla planuieste sa isi extinda gama cu un crossover electric

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.04.2010
Dupa ce va lansa noul model S in 2012, tesla planuieste sa isi extinda gama si cu un crossover electric. Acesta va sosi cel mai tarziu in 2014 si va fi acompaniat de un alt model electric.

Esential

300 de kilometri este autonomia viitorul Model S.

Tesla planuieste sa se extinada rapid pe segmentul vehiculelor electrice, impulsionat fiind si de succesul de care s-a bucurat pana in prezent Roadsterul, vandut in 1200 de exemplare.

Primul pas in acest sens va fi facut in 2012, cand constructorul american va lansa mult asteptatul Model S, un vehicul electric abordabil ca pret, ce va costa 38.000 de euro, adica aproape jumatate din valoarea sportivei Roadster.

Model S promite o autonomie de 300 de kilometri si un sistem eficient de schimbare a bateriei, care ii va permite soferului sa plece "cu plinul facut" intr-un singur minut. La interior, electricul va oferi un display cu touch-screen foarte generos, multe gadget-uri de ultima generatie si suficiente spatii de depozitare.

Elon Musk, presedintele Tesla, a declarat ca lansarea lui Model S va fi urmata de o largire rapida a gamei cu vehicule electrice. In 2013 si 2014 vom asista la alte doua noi modele, dintre care unul va fi cel mai probabil un crossover.

Musk se bazeaza insa si pe o altfel de crestere a companiei, rezultata din parteneriatul cu Daimler.

Nemtii detin opt procente din actiunile constructorului american si intentioneaza sa foloseasca bateriile acestuia pentru a dezvolta viitorul Mercedes A-Klasse si versiunea electrica a Smart-ului.

via | autocar

Comentarii (5)

  • Victor
    tesla
    Pe site ul tesla autonomia este de 300 mile nu km deci cam 480 de km ce sa spun la autonomia asta si la un pret rezonabil 38 de mii in mod sigur asistam la moartea masinii cu motor pe combustie interna(bine daca va exista o retea de alimentare si masinile astea vor avea un timp de alimentere care sa ii incarce intr un timp decent bateriile si la un pret decent ),ce sa spun motorul electric este muuuuuuuuuuuult superior celui pe benzina sau diesel are un cuplu de 4000 Nm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! un motor mic ca asta si cand te gandesti ca un motor de Iveco de 16,4l si 8 cilindri are un cuplu de 3150Nm asa ca masinile electrice is viitorul
    0 0
  • Bateriile sunt problema
    Motorul electric o fi el muuuuuuuult superior celui cu ardere interna dar din pacate bateriile in forma lor actuala sunt muuuuuuuult inferioare unui rezervor cu lichid.

    Probabil ca nu vom asista la nici o revolutie pana cand nu se va adapta in practica o metoda de stocare a energiei diferita de cea chimica.

    Ma mira foarte tare ca nimeni nu se gandeste ce vom face cu toate bateriile consumate. Acolo sa vezi poluare. Actualul CO2 va fi considerat parfum in momentul cand ne vom trezi ingropati intr-o mare de baterii folosite, cu tot ce au ele pe-acolo prin matele lor.
    2 0
  • Victor
    @gogu
    putintica rabdare nu a spus nimeni ca de maine o sa se mearga nmai cu masini electrice dar in in cateva zeci de ani masina electrica o sa fie de baza
    1 1
  • Mama Matura
    Pentru cei care cred ca umanitatea mai are cei "cateva zeci de ani" la dispozitie, probabil sunt cei care cred ca o rasa extrateresta va veni pe Terra si ei ne vor da toate tehnologiile care ne lipsesc acuma. Pentru ceilalti, probabil se chinuie sa-i trezeasca pe cei de mai sus care viseaza prea mult si nu mai stiu cum arata realitatea.
    0 0
  • Octavian
    observ ca avem cativa pasionati de Stargate pe aici :P
    Electric este viitorul, dar este mult de munca la stocarea energiei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru