Tesla prinde curaj: "Mașinile electrice ale concurenților sunt electrocasnice albe și plictisitoare"

de Mircea Meşter, Foto: BMW Blog
Sambata, 06.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vicepreședintele de dezvoltare al celor de la Tesla Motors a inițiat un atac dur la adresa mașinilor electrice dezvoltate de mărcile auto concurente, pe care le compară la nivel emoțional cu aparatele electrocasnice.

Când Elon Musk nu e în centrul atenției jurnaliștilor din toată lumea prin declarațiile deseori tăioase pe care le oferă presei, ceilalți oficiali ai Tesla Motors reușesc să atragă atenția prin provocări adresate mărcilor auto cunoscute ale lumii. Este și cazul lui Diarmuid O'Connell, vicepreședinte de dezvoltare în cadrul constructorului american, care declară fără rezerve că modelele Tesla nu au concurenți reali pe piață din cauză că ceilalți nu produc mașini electrice, ci "electrocasnice plictisitoare".

Declarațiile au fost realizate în fața audienței adunate la un seminar tehnic care a avut loc în Statele Unite. După ce a analizat autonomia, prețul și performanțele oferite de modele precum Kia Soul EV, Volkswagen e-Golf, Chevrolet Spark EV sau BMW i3, O'Connell a concluzionat că "în esență, acești constructori nu au oferit decât puțin mai mult decât niște aparate electrocasnice. Evident, electrocasnicele sunt utile. Dar tind să fie albe.

Tind să nu-ți ofere niciun fel de emoție".

Oficialul mărcii americane care a reușit să atragă aproape 400.000 de precomenzi pentru Model 3, cel mai nou reprezentat al gamei de modele electrice pe care le vinde Tesla Motors, susține în același timp că "per total, sunt mai fericit că ceilalți producători fac aceste mașini decât dacă nu le-ar fi făcut deloc. Doar că mi-aș dori să le facă mai bune și mai rapide".

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (8)

  • Adevarul e ca sunt buni cei de la Tesla. Cei mai buni. Dar sa isi revizuiasca preturile uriase si nejustificate !
    12 14
  • Omul e putin arogant,dar a spus un mare adevar!
    14 7
  • Marius
    @Scorpionul.negru Se pare ca acum Tesla este pe pierderi.
    17 6
  • Eu bag de seama ca le cam fuge presul de sub picioare...si nenea asta aplica tactica pe care o invatam si noi in armata:urla cit poti de tare,nu conteaza ca spui prostii,doar trebuie sa bagi frica in adversar..citeodata tinea,dar de cele mai multe ori erai penibil...de altfel asta e tactica in care cred toti,promotori,militieni,agenti de publicitate,vinzatori ,securisti,profesori etc...e tactica care ne guverneaza viata(nu e vb numai de noi)
    18 10
  • Daca ne uitam la interiorul viitoarului Model 3, cred ca mai mult seamana aia cu electrocasnicele.
    12 4
  • macar sunt electrocasnice fiabile spre deosebire de Tesla :)
    10 2
  • Adevarul e ca Golful electric de exemplu are o forma hidoasa, nepractica si respingatoare. Nimic nu e potrivit la ea si mai are si doar 190 km autonomie declarata.
    Prin comparatie Model 3 are 1000 km autonomie, se incarca in 15 minute si arata mai bine decat cea mai frumoasa Alfa si cel mai frumos Jaguar facute vreodata la un loc. Mai mult de atat, s-au produs 3 milioane de bucati si costa 9990 euro cu un tichet rabla. Si mai mult, din cele 3 milioane de bucati doar 7 s-au intors la garantie din cauza unui greieras si 3 au necesitat schimbarea becului de la semnalizarea dreapta fata. In rest baga kilometri.
    Tesla pana acum n-a demonstrat decat ca stie sa sparga banii investitorilor mai ceva ca un cartofor. Si face treaba asta cu zambetul pe buze.
    6 3
  • smaranda
    oare de ce ne dam cu parerea daca suntem o tara de multe ori plina de seminte manelisti si tupeisti pana peste masura si nu invatam niciodata din greseli. au inventat cumva romanii roata electr si noi nu stim? lasati comentariile ieftine si sa incercam sa scoatem tara din rahat macar cu dacia sau cu ce vreti voi dar nu mai debitati ineptii daca nu detineti cumva vre-o astfel de masina. succes si sa fim mai respectuosi in trafic mai toleranti cu doamnele si mult mai atenti cu copiii nostri carora ar trebui sa le fim modele pentru a ne putea si noi la randul nostru sa ne bucuram de ei. TRAIASCA ROMANIA CURATA
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru