Tesla ratează ţinta de livrări pentru 2016: producţia a fost îngreunată de noul update pentru Autopilot

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a vândut 76.230 de unităţi în 2016, sub obiectivul de 80.000 de unităţi, iar decalajul a fost provocat de problemele de producţie apărute ca urmare a lansării unui update hardware pentru sistemul Autopilot.

Tesla Motors şi-a propus iniţial pentru anul 2016 să livreze între 80.000 şi 90.000 de maşini, însă nu a reuşit să-şi respecte planul.

Potrivit unui raport publicat în această săptămână, constructorul american a livrat 22.200 de maşini în ultimele 3 luni ale anului, dintre care 12.700 au fost Model S, iar alte 9.500 au fost Model X. În total, pe parcursul anului trecut, Tesla a avut 76.230 de clienţi noi, cu peste 3.000 de clienţi mai puţin decât planul iniţial.

Tesla susţine că nu a reuşit să-şi atingă ţinta de livrări din cauza introducerii unui update hardware major pentru cele două modele ale sale, care a generat întârzieri de producţie.

Urmareste Automarket
Începând din luna octombrie, toate modelele Tesla vin din fabrică cu un pachet hardware special necesar unei rulări autonome. Pachetul include 8 camere, 12 senzori noi, un radar şi o putere de procesare cu 40% mai bună.
Tot acest pachet costă 8.000 de dolari şi va putea asigura vizualizarea drumului la un unghi de 360 de grade, pe o distanţă de 250 de metri.

"Din cauza provocărilor de producţie care au început la sfârşitul lui octombrie şi au ţinut până în prima parte a lui decembrie ca urmare a tranziţiei la noul hardware pentru Autopilot, [...] livrările trimestriale au fost afectate. Timpul s-a scurs până să reuşim să livrăm maşinile către toţi clienţii", spun oficialii Tesla.

Cererea pentru Model S şi Model X a crescut cu 52% în al patrulea trimestru al anului comparativ cu perioada similară din 2015, însă chiar şi aşa rezultatele înregistrate pun la îndoială ambiţiile companiei lui Elon Musk pentru următorii ani. Tesla s-a angajat să livreze 500.000 de unităţi pe an în 2018 în special ca urmare a lansării noului Model 3, care ar urma să fie produs în serie începând de la sfârşitul acestui an.

Via Tesla

Comentarii (4)

  • 76k vandute versus 80-90k preconizate nu e deloc rau, inseamna intre 5 si 8 procente diferenta fata de estimare. Multi producatori mult mai mari ar vrea sa aibe procentajul asta.
    5 3
  • @ gg

    Nu este deloc rău, dar când citești ținta pe 2018, de jumătate de milion unități livrate, situația pare fără ieșire. Nimic grav, până la urmă.
    7 3
  • 500.000 unitati livrate in 2018 este o tinta utopica.
    Chiar daca ar dubla productia in fiecare an, Tesla ar produce in 2018 320.000 unitati, ceea ce este foarte departe de targetul stabilit.

    Elon este un mare aburitor.
    7 4
  • @vlad: tu ţii cu ursu'? Până acum au dublat productia unor modele ff scumpe. De acum încolo vor tripla, sperăm, productia unui model de 2.5 ori mai ieftin. Dar practica ne omoară. Bine ca exista cerere. Poate împrumuta nshpe zeci de roboți ff mari și încă 2 matrite d-alea cele mai mari de pe continent. Apuca-te de reciclat doze ca să aibe ăștia din ce plasmui mashinutza ta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru