Tesla și-a pus pe cap Adidas: americanii au fost nevoiți să schimbe cele trei dungi din logo-ul Model 3

de Mircea Meşter
Vineri, 10.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru că reprezentarea grafică inedită a cifrei 3 din logotipul Tesla Model 3 semăna prea mult cu cele trei dungi reprezentative ale celor de la Adidas, germanii i-au obligat pe americani să schimbe logo-ul viitorului model electric.

Tesla continuă să tragă ponoasele unei politici atipice de denumire a propriilor modele. Iar cel mai recent caz de acest tip este cel al noii electrice compacte pe care compania americană a prezentat-o ca versiune pre-serie cu surle și trâmbițe acum un an și care este așteptată de câteva sute de mii de clienți care au depus precomenzi pentru mașina care va deveni cel mai accesibil model din gama brandului de peste Ocean.

Denumită inițial Tesla Model E, mașina și-a schimbat numele cu puțin timp înainte de prezentarea oficială în Model 3. Cauza: "Model E" este o marcă înregistrată a celor de la Ford, companie care nu a dorit să renunțe la drepturile de utilizare ale acesteia. 

Dacă problema numelui a fost aparent rezolvată, faptul că Tesla a ales să reprezinte grafic cifra 3 prin trei bare orizontale așezate una peste cealaltă a atras atenția companiei Adidas, care a depus o plângere în Statele Unite pentru acest lucru. Conform argumentației Adidas, cele trei dungi - una dintre mărcile înregistrate de brandul german din industria fashion - ar putea induce în eroare consumatorii, care ar putea înțelege că între Tesla și Adidas există relații de colaborare.

Rezultatul: cele trei dungi au dispărut în această săptămână de pe site-ul oficial Tesla, fiind înlocuite cu numeralul simplu 3, astfel că Model 3 ajunge în final la o formă pe care deocamdată nu o mai contestă nimeni. Reprezentanții brandului american susțin însă că modificarea nu a avut la bază plângerea Adidas, decizia fiind luată înainte ca germanii să se adreseze autorităților care se ocupă de înregistrarea mărcilor în Statele Unite.

Vechiul și noul logo al modelului Tesla Model 3.

Comentarii (7)

  • taunul
    nu pot utiliza cifra 3 !! e patentata de arabi impreuna cu alte 9 din sec IX
    30 4
  • Astia de la Adidas sunt penibili!
    17 15
  • mai da-i in Spanac, deacuma oricare 3 dungi desenate (vertical, orizontal si oblic, pentru ca au tot schimbat logo aia de la Adidas) pe o suprafata te duce cu gantul la Adidas si trebuie modificate?
    4 4
  • poate ca de aia astia sunt acolo si noi aici. unde-i lege nu-i tocmeala si proprietatea e proprietate. chiar si, si mai ales cea intelectuala.

    pana la urma ne afecteaza cu ceva? noi nu suntem in stare sa punem nici ata'n ac
    14 5
  • Andrei
    Acuma vor trebui sa se fereasca de compania One Plus (care produce telefonul One Plus 3).
    0 0
  • Eu mi-am pus pi cap Nike. O fi grav? E doar o căciulă. Dar dacă penalii corupți nu se potolesc, n-o să mai am ce pune nici pi cur! Atunci sigur va fi bai!
    0 0
  • Oamenii de PR de la Adidas sunt praf. Aceleasi simboluri, 3 linii orizontale si paralele apar si in fontul din filmul "Passengers" si este folosit din abundenta oriunde apare litera "E" in credits. Dar Adidas au zis "nuuuuu, beatman, beatmaaan!! tezla, hur dur!!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru