Tesla va lansa oficial noul Model Y pe 14 martie: “Va costa cu 10% mai mult decât Model 3”

de Paul Cosma
Luni, 04.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va prezenta oficial Model Y pe data de 14 martie, conform unui anunț făcut de Elon Musk. Șeful Tesla spune că noul SUV va costa cu 10% mai mult decât Model 3 și va avea o autonomie ușor mai mică.

Tesla se pregătește să lanseze Model Y, SUV-ul electric pe care intenționează să-l lanseze pe piață în cursul anului viitor.

Elon Musk a anunțat oficial pe Twitter că Tesla Model Y va fi dezvăluit pe data de 14 martie. Prețul noului Model Y va fi cu 10% mai mare decât în cazul Model 3 (preț de pornire - 40.000 euro), iar autonomia va fi “ușor mai mică”.

Tesla menționase anterior că SUV-ul electric va împrumuta 75% dintre componentele lui Model 3. Constructorul american va începe pregătirile la uzina Gigafactory 1 cu scopul ca producția de volum a lui Model Y să demareze în cursul anului 2020.

Potrivit unor date neoficiale, Model Y ar urma să fie disponibil doar în versiune cu tracțiune integrală, în timp ce autonomia minimă va fi de 400 de kilometri.

Model Y ar urma să aibă nivelul 4 de autonomie încă de la lansare și să folosească sistemul Autopilot cu camere video și radar.

Via Tesla

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Autonomia va fi in zona TESLA Model 3: (400 - 600) km WLTP.
    Tractiunea integrala este un plus iarasi....
    Pretul (40.000 - 60.000 EURO probabil....) si disponibilitatea ( sfarsitul anului 2020 - inceputul anului 2021) vor fi insa problemele....
    BRAVOS TESLA !!!!!

    Asteptam SI replica europenilor.... pentru bugete mai pamantene ....nu doar CONCEPTELE.....
    8 7
  • mircea badea
    mnot...suv- inutility notsport vehicule..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru