Tesla: "Vânzările lui Model S au depăşit aşteptările şi am devenit profitabili"

de Sebastian Toma
Luni, 01.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Motors a anunţat vânzări peste aşteptări în februarie pentru Model S şi întoarcerea la profit odată cu cele 250 de unităţi suplimentare.

Americanii de la Tesla anunţă revenirea la profit odată cu depăşirea aşteptărilor de vânzări pentru Model S. Astfel, în luna februarie, compania estima 4.500 de unităţi vândute, pe când americanii au reuşit să vândă cu 250 de unităţi mai mult faţă de această estimare. În 2013, cei de la Tesla estimează că vor atinge pragul de 20.000 de unităţi vândute, record pentru constructorul american. Graţie acestor rezultate, acţiunile Tesla Motors au atins 37.89 dolari, o creştere de 12 procente faţă de începutul anului.

În prezent, un Tesla Model S are un preţ de pornire de 57.400 de dolari, ceea ce reprezintă echivalentul a 43.700 de euro. Cel mai ieftin Tesla Model S va costa 49.900 de dolari pe piaţa din Statele Unite ale Americii, respectând la limită promisiunea iniţială a lui Elon Musk. Din păcate, preţul anunţat include şi prima de la guvernul american în valoare de 7.500 de dolari, oferită pentru achiziţionarea unui vehicul electric. Există şi un model de mijloc, cu un acumulator de 60 kWh. 

Urmareste Automarket
Primul lot de Tesla Model S este format doar din versiuni "Signature Series". Acestea oferă cele mai bune performanţe din gama Model S, 0-100 km/h în 4.4 secunde, o viteză maximă de 210 km/h şi o autonomie de până la 515 kilometri.
Performanţele respective sunt posibile graţie bateriei de 85 kWh care echipează versiunea Signature a lui Tesla Model S. Modelul costă 87.900 de dolari în Statele Unite ale Americii, iar toate exemplarele disponibile au fost deja comandate de fanii înfocaţi ai mărcii Tesla.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (9)

  • NeaNelu
    Sper ca nu e o pacaleala 1Aprilie.
    Ma bucur ca au vanzari bune. E singura masina electrica care ofera o autonomie frumusica,performante de top si un design foarte atragator.
    28 1
  • Cu vanzarile previzionate deja depasite plus proaspatul titlu de cel mai verde model al anului, prevad un viitor luminos pentru Tesla Motors.
    16 1
  • prea tare masinuta asta.
    12 3
  • Marian
    Eu cred ca ar trebui interzisa masina asta. Arata mai bine decat permite legea in cazul masinilor electrice/hibride.
    26 3
  • o masina cu adevarat revolutionara(parerea mea).....iar dak treaba cu 515 km este adevarata......jos palaria.......
    daca autonomia electricelor va creste in urmatori 5 ani........pana la 500-600-700 km atunci putem spune ca zilele combustiei interne sunt pe sfarsite(cel putin pe pietele dezvoltate)
    25 1
  • haha
    1 7
  • Adrian
    Arata bine (chiar foarte bine), tehnic momentan nu are concurenta, pretul este rezonabil.
    ps. Vad ca are schimbator identic cu cel de la Mercedes...imi spune si mie cineva ce legatura are Benz cu Tesla ?
    12 2
  • @Adrian

    vezi ca e netu plin de informatii legate de colaborarea dintre merc si tesla. Sunt cel putin 3 ani decand cei doi constructori colaboreaza. Din cate stiam la un moment dat se cam certrasera (na, Elon Musk e mai temperamental)

    uite aici informatii detaliate
    http://www.teslamotors.com/it_IT/about/press/releases/strategic-partnership-daimler-acquires-stake-tesla
    6 2
  • Semtex
    Intotdeauna l-am considerat pe Elon Musk un baiat destept si descurcaret. Posibil si pentru ca e putin cam evreu...Are o mentalitate f sanatoasa ce-l face sa reuseasca in toate proiectele. Eu am PayPal de exemplu, un serviciu creat chiar de el. Oricum, de remarcat ca daca in 4 ani (2008-2012) a facut vreo 2250 unitati, in ultimul an a reusit sa-si dubleze vanzarile! Bravo lui! Pacat ca-l ia gura pe dinainte cateodata...
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru