Testele pentru emisii se vor schimba radical pentru a reflecta introducerea maşinilor electrice şi autonome

de Daniel Popescu
Vineri, 22.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Testele realizate pentru impactul asupra mediului înconjurător se vor schimba radical pentru a lua în calcul şi maşinile electrice şi autonome. Primii care vor face acest pas sunt americanii.

Transporturile traversează o perioadă de schimbări semnificative în ultimii ani după introducerea maşinilor electrice, iar această tendinţă va continua pe măsură ce constructorii introduc funcţii autonome şi servicii cu conexiuni la internet.

În acest context, actualele teste pentru emisii încep să nu mai fie atât de relevante, motiv pentru care se pregătesc schimbări majore care să reflecte aceste noi trenduri. Primii care au reacţionat sunt americanii prin Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA), cea care a declanşat şi scandalul Dieselgate.

Oficialii EPA anunţă că în cadrul testelor pentru emisii vor fi luaţi în calcul şi factori precum sursa energiei electrice utilizate de maşini cu o astfel de propulsie şi impactul tehnologiilor autonome, de car-sharing, conectivitate şi alte servicii de mobilitate. În plus, emisiile gazelor cu efect de seră şi ale oxizilor de azot vor fi tratate în grup, nu separat, aşa cum se întâmplă în prezent.

"Nu putem avea aceeaşi abordare veche care se uită doar la punctul de vedere standard.

Trebuie să ne uităm la politicile de după 2025 într-o manieră mult mai largă", explică Christopher Grundler, directorul biroului pentru Transport şi Calitatea Aerului din cadrul EPA.

Acesta a admis însă că propunerile sunt doar în faza incipientă de dezvoltare, în ciuda faptului că producătorii auto respectă deja unele dintre cerinţele trasate.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Saab 88
    Altfel spus,cautam o scuză pt a taxa pe poluare și masinile electrice!
    2 0
  • @Saab 88
    Nu neaparat. Si organizatiile de mediu trebuie sa se adapteze, nu? Societatea e in continua transformare, trebuie sa avem instrumentele necesare pt o analiza lucida. Cred ca acest lucru vor ajuta masinile electrice sa progreseze, inalturand temerile oamenilor si speculatiile manipulatoare ale petrolistilor hardcore.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru