The Guardian: "Apple caută un loc pentru testarea de mașini autonome"

de Sebastian Toma
Marti, 18.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apple lucrează la propria sa mașină autonomă, iar compania americană este în cautarea unui loc în care poate testa noile sale tehnologii departe de ochii curioșilor, titrează The Guardian.

Apple lucrează la propria sa mașină autonomă, titrează americanii de la The Guardian. Potrivit unor surse apropiate situației, compania din Cupertino își caută un sit de testare pentru prototipurile de mașini autonome. Locul în care Apple vrea să-și testeze mașinile trebuie să fie departe de ochii curioșilor, iar documentele obținute de The Guardian relevă faptul că Apple a negociat cu o companie numită GoMentum pentru a închiria o fostă bază navală pentru testarea prototipurilor sale. La momentul discuțiilor, reprezentanții Apple au întrebat despre disponibilitatea închirierii respectivului obiectiv și au solicitat un plan al bazei, pentru a se asigura că vor avea suficient spațiu pentru probele lor.

Raportul maşinilor autonome testate de Google: 6 ani de teste, 2.7 milioane de kilometri, 11 accidente, toate din vina altor şoferi

Mașina autonomă este un proiect pe care îl derulează și Google, principalul rival al celor de la Apple în materie de sisteme de operare mobilă. În cazul Google, compania din San Francisco a prezentat deja un prototip al mașinii sale autonome, care avea o formă ovală și nu era echipată cu tradiționalele comenzi pentru șofer.

În ceea ce privește presupusa mașină autonomă de la Apple, informațiile sunt neclare până în prezent cu privire la stadiul lucrărilor și intențiile viitoare ale proiectului, dar același lucru se întâmplă pentru fiecare proiect Apple aflat în derulare, indiferent de rezultatul său.

Elon Musk, fondatorul Tesla: ”Maşinile autonome vor deveni o normalitate, iar şofatul va fi interzis”

Urmareste Automarket
În mod interesant, în Statele Unite ale Americii a fost amenajat un oraș artificial special pentru testarea mașinilor autonome.
Din păcate pentru gigantul tehnologic din Cupertino, respectivul oraș improvizat nu asigură suficientă discreție pentru probarea diferitelor soluții pe care le-a dezvoltat. Cei de la Apple nu sunt străini de dezvelirea anticipată a unor proiecte și prototipuri, cum a fost cazul inginerului care a pierdut un prototip de iPhone într-un bar și dispozitivul a ajuns pe mâna unor jurnaliști.

FEATURE: Cât de aproape suntem de automobilul care se conduce singur?

Via The Guardian | Sursă foto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru