Timbrul de mediu va fi înlocuit: autorităţile anunţă un "sistem modern care va reduce numărul de maşini vechi din marile oraşe"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 21.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Mediului va anunţa săptămâna viitoare un "sistem modern" care va înlocui timbrul de mediu fără să introducă o nouă taxă. În plus, fondurile alocate pentru maşinile electrice s-ar putea dubla.

Timbrul de mediu a fost eliminat începând din 1 februarie, însă autorităţile anunţau încă din ianaurie intenţia de a înlocui aceasta taxă cu o măsură compensatorie.

Planurile Ministerului Mediului sunt aproape de a fi finalizate, iar autorităţile vor prezenta săptămâna viitoare o variantă de înlocuire a timbrului de mediu. Pentru moment, nu este clar modul în care va fi înlocuit timbrul de mediu, însă este cert că nu va fi vorba despre o nouă taxă auto.

Urmareste Automarket
"Gândim un sistem modern, astfel încât să nu venim cu taxare suplimentară pe cetăţean, dar în acelaşi timp să ne asigurăm că avem autoturisme din ce în ce mai puţin poluante care să fie pe străzile noastre, mai ales în zonele unde avem aglomerări urbane.
Probabil că, în săptămânile următoare, vom lansa un prim set de măsuri care să vizeze o soluţie pentru ceea ce înseamnă înlocuirea taxei de timbru"
, spune Daniel Constantin, ministrul Mediului.

În plus, programul Rabla Plus, prin care anul trecut s-a oferit un voucher de 20.000 de lei la achiziţionarea unei maşini electrice, va fi îmbunătăţit. Ministerul anunţă o dublare a sumelor alocate, însă nu este clar dacă va fi dublata suma alocată pentru achiziţionarea unei maşini sau fondul total alocat pentru Rabla Plus, care include bani şi pentru instalarea de staţii de încărcare.

"Vom lansa şi Rabla, dar şi Rabla Plus, adică maşini electrice pentru care vom acorda o valoare poate dublă faţă de anul trecut, coroborată în acelaşi timp cu staţii electrice de încărcare, în mai multe zone", a mai precizat Constantin.

Via Hotnews

Comentarii (8)

  • dragnea ftw
    sa taxeze NOXELE in primul rand, deci desel cel mai taxat!

    nu co2-ul ne omoara in orase.
    17 12
  • dragnea ftw
    iar cei cu catalizatoare/filtre anulate sa fie amendati penal!
    25 8
  • Cred ca setul de masuri va fi făcut pentru asigurarea bugetului, ii doare-n trișcă de poluare.
    12 3
  • Hunter
    Impozit progresiv. Scurt pe doi. Cu cat mai veche masina cu atat mai mare impozitul. Sa isi cumpere oricine ce doreste, dar sa suporte consecintele. Nu ar mai comenta nimeni nimic. Piata s-ar regla singura cu timpul.
    6 3
  • gabi_o
    Si uite asa revine trendul cu inmatriculatul pe Bulgaria!
    3 1
  • Hunter
    Inmatricularile pe bulgaria s-ar rezolva simplu. Lege clara, de la 3 luni in sus, nu ai ce cauta cu masina cu nr straine in tara. Nu ar fi ceva deosebit, pt ca asa ceva exista si in alte tari. Si trasi frumos pe dreapta toti cei care se smecheresc cu nr de bulgaria si sa fie verificati....buletin de ro, domicilu de ro, dar masina bine mersi cu nr de bulgaria. Confiscat talonul si placutele alea mirifice de bulgaria si cu asta basta.
    Civilizatia si normalitatea de care toti vorbim se obtine prin legi clare si impuse pentru toata lumea.....multi in tara asta vor civilizatie, dar dupa cum urechea fiecaruia isi doreste si pricepe.
    2 2
  • gabi_o
    @Hunter ce ai fumat ca vrem si noi!
    1 0
  • Fratilor...toata lumea si-ar cumpara masina noua daca ar fi bani. CIVILIZATIE in SARACIE nu prea o sa vedeti!!! Cand marea majoritatea muncesc pe 1500-2000 de ron pe luna de unde sa isi ia masina noua? Inca ceva: filtrul de particule este cea mai mizera componenta care a fost pusa pe o masina. Distruge segmentii si turbinele masinilor. Sa se refaca padurile din tara si uite asa o sa avem aer muuuult mai curat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru