Ţiriac Auto sprijină Federaţia Română de Canotaj, unul dintre cele mai medaliate foruri din istoria sportului românesc

de Mircea Meșter
Vineri, 15.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ţiriac Auto le oferă canotorilor din lotul naţional al României un Mercedes-Benz ML ca maşină de asistenţă la competiţiile interne şi internaţionale.

Una dintre cele mai medaliate federaţii sportive din România, cea de canotaj, primeşte începând cu această săptămână sprijinul grupului Ţiriac Auto, cu care forul care conduce canotajul românesc a semnat o colaborare care se întinde în prima fază pe un an, dar care va fi cel mai probabil prelungit începând cu 2016.

În cadrul contractului semnat între FRC şi Ţiriac Auto, lotul naţional de canotori primeşte în custodie un exemplar Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC care va ajuta la transportul echipamentului de competiţie al sportivilor noştri la concursurile interne şi externe.

Momentul înmânîrii cheilor maşinii a fost onorat de prezenţa Elisabetei Lipă, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj şi cea mai galonată sportivă din istoria acestei discipline. "Rezultatele de excepție se obțin cu muncă enormă dar și cu satisfacţii pe măsură.  Suntem onorați de acest suport mobil pe care Ţiriac Auto ni-l pune la dispoziție şi sperăm să ajungem la cât mai multe performanţe", a declarat Lipă, care pe lângă cele opt medalii (dintre care cinci de aur) la cele cinci ediţii ale Olimpiadei de vară la care a luat parte a intrat în Cartea Recordurilor prin cea mai mare distanţă între două medalii olimpice de aur (20 de ani între JO Los Angeles 1984 şi JO Atena 2004). 

Esential 238 de medalii la Campionatele Europene, Mondiale şi la Olimpiade are în palmares Federaţia Română de Canotaj în istoria sa.
70 dintre acestea sunt de aur.
Maşina le-a fost oferită canotorilor de Daniel Antor, directorul general al companiei Ţiriac Auto. "Suntem încântați să susținem acest sport de tradiție și cred că un autovehicul Mercedes-Benz, si el la rândul lui un campion, se potrivește cel mai bine cu performanța", a declarat oficialul celei mai mari reţele independente de dealeri auto din România.

Colaborarea dintre Ţiriac Auto şi Federaţia Română de Canotaj a fost parafată în prezenţa Andreei Răducan, campioană olimpică la gimnastică şi actuală preşedintă a Fundaţiei Olimpice Române. Prima competiţie la care canotorii vor beneficia de ajutorul maşinii oferite de Ţiriac Auto este Campionatul European de Canotaj, care va avea loc în Polonia în perioada 29-31 mai 2015.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru