TOP 10: Premierele Salonului Auto de la Los Angeles

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Miercuri, 16.11.2011
Salonul Auto de la Los Angeles îşi deschide porţile mâine. Expoziţia din California tinde să devină cel mai important eveniment auto din America de Nord. Iată cele mai importante premiere.

Los Angeles Autoshow este cel mai important eveniment auto al finalului de an. Salonul din California se desfăşoară între 18 şi 27 noiembrie 2011, iar 17 noiembrie va fi ziua dedicată presei. În ultimii ani, evenimentul din Los Angeles a început să crească ca importanţă şi ameninţă supremaţia Salonului Auto de la Detroit în ceea ce priveşte importanţa pe plan naţional şi internaţional. Salonul de la Detroit se desfăşoară în luna ianuarie a fiecărui an şi deschide practic anul auto.

Anul acesta, Salonul Auto de la Los Angeles va fi martorul unei serii de premiere mondiale şi naţionale. Deşi interesul constructorilor este axat în mare parte pe piaţa nord-americană, la Los Angeles vom vedea şi modele care vor veni ulterior pe piaţa europeană.

Iată 10 dintre cele mai importante modele prezente la Los Angeles:

1. Cadillac XTS

Cadillac aduce la Los Angeles un model important pentru piaţa nord-americană în special. Este vorba de noua berlinp de lux XTS. Este o limuzină full-size ceva mai scurtă şi mai îngustă decât modelul DTS. Între timp, Cadillac a oprit producţia modelelor DTS şi STS. Noul Cadillac XTS are tracţiune faţă dar este posibil să fie disponibil şi cu tracţiune integrală. Vânzările pe piaţa nord-americană încep în primăvara anului 2012. Cadillac vrea să dovedească că îşi merită locul pe piaţa berlinelor premium alături de Audi şi Mercedes-Benz şi a renunţat la motoarele V8. Noul XTS va fi propulsat de motoare V6 în versiune aspirată cât şi supraalimentată.

2. Chevrolet Camaro ZL1

Cel mai puternic Camaro debutează la Los Angeles. Este vorba de versiunea ZL1 a muscle car-ului american. Va fi disponibil atât în versiunea coupe cât şi decapotabilă. Cel mai puternic Camaro are sub capotă un V8 supraalimentat de 6.2 litri ce dezvoltă 580 CP. Viteza maximă este de aproape 300 km/h iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h se face în 3.9 secunde. Chevrolet a anunţat şi preţul pentru acest bolid chiar înainte de salonul de la Los Angeles. Pe piaţa nord americană un Chevrolet Camaro ZL1 costă 54.995 dolari.

3. Ford Escape

Ford are două premiere importante la Salonul Auto de la Los Angeles. Vizitatorii vor putea admira versiunea cu facelift a modelului Ford Mustang precum şi două versiuni speciale ale acestuia: Boss 302 şi Shelby GT500. Dar mai important pentru americani dar şi europeni este premiera modelului Ford Escape. Este noul SUV al mărcii ce va veni şi în Europa sub numele de Kuga.

Acest model este versiunea de serie ce a fost anunţată de conceptul Vertrek. Este mai mare şi mai spaţios decât actualul model Kuga.  În ceea ce priveşte gama de motorizări, noul Ford Escape/ Kuga va fi oferit cu două motoare EcoBoost – un 1.6 de 173 CP şi un 2.0 de 237 CP. Există posibilitatea şi unui motor de 2.5 litri benzină pentru piaţa americană. Pentru moment, nu există informaţii cu privire la motoarele diesel din gama noului SUV Ford.

4. Fiat Abarth 500

După ce acum aproape un an de zile, americanii au primit modelul 500 de la Fiat iată că a venit timpul şi pentru ceva mai condimentat. Abarth debutează pe tărâmul nord-american cu modelul Abarth 500. Fiat vrea o felie din piaţa clienţilor americani de Mini Cooper S, model popular peste ocean. Abarth 500 în versiune americană va fi propulsat de motorul de 1.4 litri turbo ce dezvoltă 160 CP. Faţă de un Fiat 500 normal, versinea Abarth are suspensie mai rigidă, anvelope mai mari şi interior personalizat. Rămâne de văzut cum va primi publicul american acest model.

5. Honda CR-V

Honda este unul din capetele de afiş de la Salonul Auto de la Los Angeles. Va aduce aici în premieră mondială noul SUV CR-V. De asemenea vom putea vedea modelul Fit EV, ceea ce în Europa va ajunge probabil ca o versiune electrică a modelului Jazz. Revenind la noul CR-V, acesta este interesant atât pentru americani cât şi pentru europeni, actuala generaţie fiind apreciată pentru calitatea fabricaţiei şi performanţele dinamice. Noul CR-V arată în schimb mult mai bine, designul fiind aproape agresiv. Motoarele pe benzină pentru America vor avea patru cilindri, iar pentru un diesel va trebui să aşteptăm versiunea europeană.

6. Jaguar XKR-S Cabriolet

 Britanicii de la Jaguar nu puteau rămâne mai prejos şi aduc în premieră la Los Angeles cea mai extremă versiune decapotabilei XK. Jaguar XKR-S Convertible are sub capotă un V8 de cinci litri supraalimentat cu ajutorul a două compresoare mecanice Roots. Puterea livrată este de 550 CP iar cuplul motor este de 680 Nm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h se face în 4.2 secunde. La capitolul modificări estetice, Jaguarul XKR-S este cel mai agresiv din familie şi nu putem să nu remarcăm eleronul fixat de portbagaj, un element ciudat pentru Jaguar.

7. Mercedes-Benz ML63 AMG

Mercedes-Benz va avea pe standul din Staples Center, Los Angeles, cea mai puternică versiunea a noului SUV ML. ML63 AMG este un model important pentru piaţa americană, mare amatoare de Mercedes cu siglă AMG.

Pentru noul ML AMG, Mercedes a renunţat la V8-ul de 6.3 litri în favoarea unuia de 5.5 litri. Sigla ML63 AMG a rămas însă. Noul motor dezvoltă 520 CP şi 700 Nm. Mai mult, în versiunea AMG Performance Package, noul ML 63 AMG ajunge la 550 CP şi 760 Nm. La capitolul peformanţe, ML 63 AMG se laudă cu o acceleraţie de 4.7 secunde (4.6 cu AMG Performance Package) pentru 0-96 km/h (0-60 mph), viteza maximă fiind limitată electronic la 250 km/h.

8. Porsche Panamera GTS

Porsche a reuşit să păstreze misterul asupra premierei mondiale pe care a pregătit-o pentru Los Angeles. S-a speculat că ar fi vorba de o versiune a noului model 911 sau de un Boxter cu facelift. Se pare, însă, că este vorba de noul Panamera GTS. Ca şi la modelul Cayenne, versiunea GTS se adesează celor care nu se regăsesc în modelele S sau Turbo. Sub capotă vom regăsi o versiune îmbunătăţită a motorului de 4.8 litri aspirat ce va oferi cu 30 CP în plus ducând totalul hergheliei la 430 CP. Dacă aşa este, vom primi confirmarea mâine seară.

9. Subaru BRZ Turbo Concept

La Los Angeles vom vedea în sfârşit versiunea de serie a modelului Subaru BRZ. De asemenea, japonezii vor aduce un concept BRZ turbo ce previzionează viitorul BRZ STi. BRZ este primul model sportiv Subaru ce nu va folosi tracţiunea integrală şi a fost dezvoltat în colaborare cu Toyota. Versiunea Toyota poartă numele FT-86. Subaru BRZ va folosi un motor boxer de doi litri.

10.Volvo C70 Inscription

Volvo nu are nouătăţi pentru Los Angeles dar a decis să aducă o serie limitată a modelului coupe-cabrio C70. Botezat Inscription, acest model va fi fabricat doar în 2.000 de unităţi. Această ediţie specială va putea fi comandată în trei nuanţe speciale: Black Stone, Black Sapphire şi Ice White. Exteriorul primeşte şi jante de 18 inch, lumini LED şi o grilă revopsită. Acest model va fi vândut şi pe piaţa europeană.

Comentarii (2)

  • Jaguar
    "Britanicii de la Jaguar nu puteau rămâne mai prejos şi aduc în premieră la Los Angeles ce"
    Parca nu zicea Jag si LR ca nu o sa vina la LA din prostul motiv ca vin La New Delhi, care e in acelasi timp, cand nu puteau sa fie prezenti la ambele? Sau nu mai e problema asta?
    0 1
  • Cadillac-ul ala...
    ...zici ca e Buick oricare ai vrea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru