Top Gear, obligati sa introduca o prezentatoare in emisiune?

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 30.04.2009
Legea egalitatii intre sexe, promovata intens in Marea Britanie, ar putea sa impuna cooptarea unei femei in echipa de prezentatori ai Top Gear.

Producatorii cunoscutului show de televiziune britanic BBC Top Gear ar putea fi obligati sa includa in echipa de prezentatori o femeie. Masura vina dupa ce o lege britanica recenta arata ca angajatorii din serviciul public de stat trebuie sa promoveze diversitatea intre angajati, promovand ambele sexe.

Problema nu se opreste insa aici. Cei care au propus legea sustin ca o echipa de barbati albi heterosexuali reprezinta un afront adus principiului egalitatii, astfel ca si-ar dori ca din echipa sa faca parte si barbati de culoare sau homosexuali. In aceste conditii, criticii legii britanice spun ca emisiunea si-ar putea pierde independenta din moment ce angajatorii vor fi nevoiti sa recurga la prezentatori "impusi" de anumite reguli.

"Daca emisiunea noastra promoveaza prost inegalitatea dintre sexe, de ce aproape jumatate din audienta e reprezentata de femei? Cred ca aceste legi se intorc chiar impotriva femeilor, deoarece se considera ca ele nu pot sa se bucure de echipa de prezentatori pe merit, fiind capabile sa aprecieze un show doar daca acesta este prezentat de o reprezentanta a acestui sex", sustine Andy Wilman, producatorul emisiunii Top Gear.

Principalii rivali ai celor de la Top Gear, emisiunea Fifth Gear, nu va avea probleme de acest tip, aceasta avand in linia de prezentatori o femeie: Vicky Butler-Henderson.

Englezoaica si-a inceput cariera media la Top Gear, insa in 2002 s-a mutat, impreuna cu intreaga echipa originala Fifth Gear (Quentin Willson si Tiff Needell) la Channel 5, acolo unde a inceput lucrul la Fifth Gear.

via | F1 Technical

Comentarii (5)

  • lege impotriva femeilor
    ce legi tampite, absolut negandite si concepute pe wc...
    femeile se vor simti si mai prost, pentru ca o lege ii va obliga pe angajatori sa le ia in echipa in primul rand datorita obligativitatii legale, nu neaparat pentru competenta dovedita...
    prin urmare, avem o lege care lucreaza impotriva femeilor, nu pentru ele...femeile comptente vor avea de suferit, iar patzachinele isi vor face loc mai usor...
    0 0
  • caterinca
    o s-o angajeze pe una sa faca misto de ea tot timpul, hahahaha :)))
    0 0
  • loool
    Da James May ce are ?el nu se pune :))
    0 0
  • hampster
    haha
    si am gasit inlocuitorul pentru top gear dog :D
    0 0
  • Ar putea sa puna niste animatoare si s-au scos
    Oricum, nu cred ca va mai intra cineva in linia actuala de prezentatori. Top Gear fara Clarkson, May sau Hammond nu e Top Gear.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru