Topul celor mai periculoase alimente consumate la volan

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 17.07.2009
O companie de asigurari din Statele Unite a intocmit o lista cu cele mai periculoase alimente si bauturi pe care soferii le consuma la volan.

O companie de asigurari americana a mers dincolo de a face recomandari banale soferilor si a intocmit o lista cu cele mai periculoase alimente pe care de obicei le mancam la volan. Administratia nationala de administrare a sigurantei traficului din Statele Unite, pe scurt NHTSA, a sustinut initiativa companiei de asigurari si a afirmat ca majoritatea accidentelor se produc din cauza unor lucruri care distrag atentia soferului. Mancarea este unul dintre ele.

Potrivit americanilor, topul celor 10 produse periculoase la volan include si cateva bauturi foarte comune in societatea actuala. Incepem cu cafeaua care poate reprezenta un factor de risc la volan din cauza faptului ca se poate varsa foarte usor, la orice denivelare, si in plus ea se consuma de obicei fierbinte. Tot din aceleasi considerente si supa este catalogata drept un aliment periculos la volan, pentru ca multi aleg sa o bea precum cafeaua.

Chips-urile sunt si ele printre cele mai periculoase alimente pentru simplu fapt ca se farama foarte repede.

Hot-dog-ul cu sos de chilli sau mustar poate constitui de asemenea o amenintare din cauza pericolului de a se scurge. Tot in aceeasi categorie intra si hamburgerii, aripioarele si stripsurile, al caror ulei ajunge inevitabil si pe volan, schimbator si semnalizare. Nici puiul la rotisor nu face exceptie.

Din categoria dulciurilor, compania de asigurari a nominalizat gogosile cu gem sau jeleu, a caror consistenta poate ajunge pe volan sau pe hainele soferului, distragandu-i atentia. In aceasta perioada si ciocolata poate deveni un desert periculos la volan din cauza faptului ca se topeste foarte repede.

In cele din urma, sucul carbogazos poate fi si el un element nociv din cauza acidului puternic si a paharelor cu capace instabile.

via | Zercustoms

Comentarii (13)

  • SUA
    Se mai intreaba cineva de ce americanii sunt in general obezi? ;)
    18 3
  • prudentul
    ha?
    Dom'le, cine naiba consumă "supă fierbinte" la volan ??
    26 2
  • Mda
    Americanii sunt obezi pt ca mananca la volan!?!? Foarte inteligent pus cozappz
    6 7
  • Cristi
    Nu mai e valabila
    Las' ca e criza si se reduc foarte mult accidentele la ei.
    Cand e vroba de masina acum se gandesc daca sa puna benzina sau sa manance... cred ca tot obezi vor ramane.
    10 1
  • Ala din Canada
    Hahaha
    Incredibil....chiar acum o luna am avut un accident asemanator. Eu sunt din Canada...dar mare diferenta intre Canada si State nu este. Eram la volan si tocmai imi cumparasem niste gogosi de la Tim Hortons...si cum mancam mi-a curs dintr-o gogoasa gem, cu ochii dupa gem nu am observat ca ala din fata mea a franat brusc....bummmm. O gogoasa care ma costat $2000. Stiti care e mare problema aici...existenta drive thru-ului la absolut orice cacatis...drive thru la benzinarii, bancomate, de fast fooduri nici nu mai vorbesc, pe strada unde muncaesc eu sunt 5 fast fooduri..unul langa altul McD, BurgerKing, A&W, Tim Hortons, Harvey's. RIP
    15 0
  • Tot ala din Canada
    @prudentul
    Simplu...te duci la Tim Hortons si comanzi o supa de ciuperci...ti-o da intr-un castronel cu capac...iar supa este decat o crema cu fragmente de ciuperci in ea. Asta numesc ei supa. Nu stiu ei ce e aia ciorba romaneasca :))
    17 0
  • Americanii 's de vina F****in gura sa-i F***
    Mda ...doar la americani. Dupa ce ca le fac astia masini numa automate, acum o sa le faca si un tobogan incorporat prin care sa curga mancarea pe gatlejul lor mare:)))))

    P.S. : nu-i sufar pe englezi, cei mai aroganti oameni de pe planeta; :)))))
    6 5
  • yup
    acuma ce pot sa zic... distributie gaussiana a prostiei... daca te mananca sa mananci la volan, e de asteptat. Oricat de grabit sunt, 10 minute sa ma opresc intr-o parcare, sa mananc linistit, sa nu infulec si sa-mi manjesc masina cu toate magariile.... cele mai multe accidente nu au loc din cauza vitezei, ci din cauza neatentiei.
    6 0
  • mancarea...
    Eu ma gandeam ca este vorba de alimentele care necesita un serios aport energetic din partea organismului uman pentru a fi digerate ! Desteptu' ,din partea mea, poate sa-si verse cafeaua si-n cap, ca nu ma intereseaza.Scrieti-mi despre alimentele care te fac mai putin atent s-au modifica timpul de reactie.
    In rest, daca esti cascat, te opresti si consumi !
    Tare ca fularu' studiul !
    2 1
  • mihai2001
    De acord
    Eu personal sunt de acord cu interzicerea mancatului la volan. Sunt deja destule lucruri menite sa-ti distraga atentia si nu cred ca e nevoie de inca unul cum e mancatul.

    Pentru siguranta as impune o amenda la fel ca pt vb la celular, tocmai pentru ca iti tine una din maini si o parte din atentie departe de masina.

    Bv americanilor.

    P.S. Conduceti cu prudenta si opriti-va des la drumuri lungi si obositoare.
    6 1
  • ...
    Mari destepti americanii astia :)) Deci alte lichide in afara de cafea si supa nu se varsa foarte repede. Foarte inteligent. Se pare ca mintile luminate din America nu au inclus in topul lor si berea (considerata aliment). Parerea mea e ca la urma urmei orice alta activitate in afara de cea de a conduce, iti distrage atentia, indiferent la cate telefoane vorbesti sau daca mananci placinta cu sau fara gem. Niste paranoici
    5 0
  • lame.
    Ala din Canada: "dar mare diferenta intre Canada si State nu este."
    Dude, please.. L-)
    1 2
  • asmaticu
    macar...
    macar aia au facut un studiu, altii fac apasari pe tastatura...
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru