Topul celor mai vândute modele în luna iulie: Golf, Polo şi Fiesta

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 19.08.2010
Luna iulie a găsit acelaşi Volkswagen Golf în topul celor mai vândute modele din Europa. Pe locurile doi şi trei se poziţionează fratele Polo şi Ford Fiesta.

Luna iulie a consemnat o serie de modificări importante în topul celor mai vândute modele din Europa. Dacă şefia clasamentului a fost păstrată în continuare de best-seller-ul segmentului compact, Volkswagen Golf, au existat însă şi evoluţii surprinzătoare ale celorlalte modele germane şi franceze.

Fără îndoială, cea mai bună evoluţia i-a aparţinut lui Polo, care a explodat practic în vânzări. Cifrele repurtate de Polo vorbesc despre o creştere de 85%, suficientă pentru a-l plasa fix în spatele fratelui mai mare, Golf. Pe ultima treaptă a podiumului regăsim un alt model foarte popular în Europa, Ford Fiesta, care până la venirea lui Golf deţinea supremaţia pe Bătrânul Continent.

Veşti proaste pentru italieni, care au pierdut două locuri în top 10, Punto şi Panda fiind depăşite de situaţie în luna care tocmai s-a încheiat. Surprinzător, locul lor a fost luat de un model care ajunge în acest top pentru prima dată. Este vorba despre Nissan Qashqai, provenit dintr-un segment atipic pentru primele 10 poziţii ale topului.

Japonezul nu este însă singurul membru al alianţei prezent în topul celor mai vândute modele din Europa, fraţii de concern Renault Megane şi Clio fiind despărţiţi de numai câteva sute de unităţi pe locurile patru şi cinci.

 

Poziţie Model Număr de unităţi vândute
1 Volkswagen Golf 37.032
2 Volkswagen Polo 30.110
3 Ford Fiesta 28.966
4 Renault Clio 23.453
5 Renault Megane 23.144
6 Peugeot 207 22.558
7 Opel Corsa 21.802
8 Opel Astra 21.273
9 Nissan Qashqai 20.510
10 Ford Focus 19.764

via | le blog auto

Comentarii (14)

  • Hunter
    Probabil cei de la VW au vanzarile astea....deoarece produc niste masini de mana a 3 a, iar cei care isi doresc un VW sunt niste cretini, indobitociti de marketing-ul firmei, si intra asa toti....ca si cum ar fi hipnotizati, in showroom-uri, si cumpara la Golf-uri si la Polo-uri.....de se prapadeste conducerea de la VW de ras, ca uite cum au reusit ei sa ii prosteasca pe prosti...aceasta parere sa fie privinta strict din punct de vedere al unei gandiri mioritico-meltenista.
    In alta ordine de idei.....unii mai au de invatat si poate de luat ca exemplu VW, ca afacere, ca marca cu tot ceea ce reprezinta ea, logistica, strategie de piata si multe altele.
    27 24
  • Hunting the Hunter
    get lost Hunter! Buy Pontiac, Hummer, Li Fan, Hoover, Ssang Yong.

    Prietene te invit la un exercitiu de imaginatie. Desi in viata ta nu ai pasit intr-o uzina auto, am sa te rog sa te gandesti atat. La proiectarea lui Golf au lucrat 300 de oameni.

    Aia nu-s cretinoizi si mucosi ca unuii de pe acest site care maraie in barba, ci oameni in care s-au investit sute de mii de euro.

    Esti capabil amice sa proiectezi macar supapa de la rezervor?

    In rest mananc rahat cat vrei. Impingatori de impresii ca tine sunt o droaie.

    Da totul e marketing! Golf e un cacat, un jaf ordinar. Imaginea lui Golf este adevaratul marketing, o masina populara, subestimata sau supraestimata, cum vrei sa-i spui pustiule, dar e un produs ca si Corolla sau Ford F Series, e pentru mase.
    9 10
  • @hunter
    usurel si mai pe spate. Topul ia in vizor masinile vandute in Europa, nu la noi in tara, unde predomina o gandire incuiata. Habar nu aveti despre mentalitatea din restul lumii, insa va dati cu parerea.. .ca ce prosti sunt unii pentru ca au alte preferinte auto. Sunt curios cum ai ajuns tu un asa expert in calitatea autoturismelor comercializate sub sigla VW.
    15 9
  • @Haduken
    El era sarcastic draga.
    11 5
  • @Hunter
    Nu era mai usor sa spui ca in clasa compacta si mini reprezinta etalon?Ma gandesc ca toti acesti cretinii nu merita nici ironii nici explicatii


    p.s
    Frumoasa povestioara din pct. meu de vedere!
    5 6
  • f tare ! stati ca vine firestarter sa ne zica cum o sa vandalizeze alfa vanzarile vw!
    5 6
  • Bravo lor.Ma bucur pentru ei.Si am golf si e o masina fiabila!
    3 6
  • Florin
    @Hunter
    Draga Hunter tu ce masina de parliti ai? Daca cei de la VW au masini de mana a 3-a tu cred ca ai de mana a 9-a. Nu mai comenta mult, prost si neintrebat de nimeni.
    4 6
  • you_hoooo
    golf
    daca nu ar fi germania, nu ar fi golf! la fel daca nu ar fi franta nu ar exista in clasamente masinile frantuzesti! daca ar fi sa ne uitam ca si distributie in toate tarile, cred ca mai prezente pe strada sunt masini gen fiesta, astra, corsa, focus sau qashqai; plus a nu se uita marcile coreene; nu ma incanta faptul ca in germania se vand 25000 si in restul europei 12000... e ca si cum in ro s-ar vinde 50000 de Logan si in restul Europei 5000 si e lider... bla bla
    2 2
  • m1qtza
    comm
    Scumpul meu!!!! Cand o sa ajungi tu la firma ta sa faci profit pe recesiune economica...masini cu preturi corecte...numai bune pentru condus de oricine...chiar si de retardati...eu imi doresc un VW pentru ca saracu' golf 3 ii masina buna(decat logan;)) si la noi la ce drumuri avem nu am sa-mi iau niciodata Veyron:))
    0 7
  • Hunter
    @toti cei care m-ai contracarat cu tot felul de idei

    vorbeam ironic bai romani incuiati la cap....sau poate si la altceva.....habar nu aveti sa intelegeti si sa interpretati o parere....asta este din nou o dovada din partea multora cat inteleg si mai ales cum inteleg din ceea ce se spune......si acuma ma refer la modul general, poate chiar la viata de zi cu zi.....pentru ca in tara asta multi pun botul la orice se spune.....pt ca asta e nivelul, si nu vad mai incolo de niste vorbe pe care le iau ca atare....s-ar potrivi zicala....."cine nu casca ochii\urechile....sau cine nu gandeste......
    8 4
  • @BAI...BAI ...HUNTER
    renunta ,esti catastrofal
    3 3
  • mare dreptate
    mare dreptate ai hunter!! pun pariu ca 80% daca nu mai bine dintre cate persoane intra intro reprezentanta vw e incaltat...
    5 0
  • DUREROS ...NU?
    ai incercat sa spui ca vw este un producator care face lucruri de calitate si ,,fanii'' vw (care sunt posesori de sh sau bicicleta ) ti-au sarit in cap , si mai zicea cineva ca posesorii de ,,pisicute'' sunt imbecili :))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru