Topul mărcilor auto după rezistența la gropi: asiaticii domină clasamentul

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 26.12.2011
O companie britanică a avut ideea de a analiza facturile mașinilor din service și procesele verbale ale asiguratorilor și de a face un top al rezistenței suspensiilor, axelor, jantelor și pneurilor la gropi. Surprizele sunt mari.

Esential

370 de euro a fost factura medie a reparațiilor pentru mașinile analizate de Warranty Direct în acest studiu.
2900 de euro a fost cea mai mare factură a unei mașini intrate în studiu.

Deși poate părea greu de crezut, gropile din asfalt nu ne dau bătăi de cap doar nouă, ci și șoferilor din țări ultradezvoltate, precum Marea Britanie. Însă, spre deosebire de ignoranța la care suntem supuși în aceste cazuri în România, șoferii britanici primesc rapoarte din partea companiilor de asigurări care anunță, de exemplu, care șosele trebuie evitate sau care este factura medie pentru reparații la mașini din cauza gropilor. Ei bine, ultimul set de sfaturi de acest tip vine din partea Warranty Direct, care a întocmit un top interesant al mașinilor care rezistă cel mai bine la gropi.

JAPONEZII ȘI COREENII, ÎN TOP

În topul rezistenței la gropi stau modelele mărcii Honda. Conform statisticilor din Marea Britanie, doar 1.4% dintre modelele Honda au suferit daune majore cauzate de gropile din asfalt. În analiza companiei britanice au intrat daune la nivelul suspensiilor, al axelor și al jantelor și pneurilor.

Pe locurile imediat următoare în clasament s-au situat Toyota și Hyundai, ambele mărci fiind cotate cu șanse foarte mici de a suferi daune din cauza gropilor din asfalt.

Foarte interesant este faptul că 8 din primele 10 mărci în acest clasament al "rezistenței la gropi" sunt asiatice. Singurii "intruși": Mini (locul 7) și Ford (locul 9).

MĂRCILE PREMIUM, LA COADĂ

De cealaltă parte, pe ultimele poziții sunt situate în general mărci premium sau cu modele scumpe. Motivul principal: posesorii acestor modele preferă jantele de dimensiuni mai mari, iar acestea sunt mai predispuse la daune de acest tip. Pe ultima poziție a topului se clasează Chrysler, marcă ale cărei mașini au 12.2% șanse să ajungă la service cu probleme mari cauzate de gropi. Urmează, pe rând, Smart, Mercedes, Land Rover și Jaguar. Per total, media din Marea Britanie arată că 6% dintre mașinile de pe străzile din Albion au șanse să ajungă în service cu daune majore la trenul de rulare.

"Am descoperit faptul că unele mărci produc mașini care au capacitatea de a absoarbe mai ușor chiar și cele mai severe cratere din asfalt, în timp ce alte mărci nu vin cu soluții atât de demne de încredere.

Surprinzător este faptul că producătorii de top sunt la cel puțin la fel de vulnerabili, sau în unele cazuri mult mai vulnerabili în comparație cu cei de volum", susține Duncan McClure, coordonatorul studiului.

Topul mărcilor după rezistența la gropi
  Cele mai bune Cele mai proaste
1 HONDA CHRYSLER
2 Toyota SMART
3 Hyundai MERCEDES-BENZ
4 NISSAN LAND ROVER
5 KIA JAGUAR
6 MITSUBISHI SAAB
7 MINI FIAT
8 SUZUKI BMW
9 FORD SEAT
10 MAZDA VAUXHALL (OPEL)

via | Whatcar

Comentarii (27)

  • pai.. in Anglia nu prea sunt gropi :)
    24 9
  • Conform statisticilor din Marea Britanie
    cand aud de statisticilor din Marea Britanie,i clara treaba
    31 19
  • masini asiatice
    acest top are ceva legatura cu stirea constructiei primei honda civic in UK???? au nevoie sa arate cat de buna e o masina asiatica pentru a se asigura vanzarile?
    17 24
  • Fals
    Mazda mea e mai intreaga decat honda civic a celui mai bun prieten.
    21 11
  • da,da,da
    acu 2 zile mai era o stire genu, acum alta, se pare ca fanii bmw, vw, au cam tacut din gura..........realiatea doare.
    24 29
  • cosmin
    ptr
    0 3
  • @
    Strategie de marketing nimic mai mult.
    Daca vor sa faca teste adevarate sa vina in Romania, ,,tara gropilor".
    28 19
  • PTR UNCKLE
    inainte sa comentezi tipic romaneste ia da matale singur zoom aici http://www.youtube.com/watch?v=vPUs_DguXR4
    5 5
  • TOT PTR UNCKLE
    AICI unii localnici au venit cu idei pentru ca gropile din Anglia sa fie mai vizibile http://www.youtube.com/watch?v=2wT72x-j1yo&feature=related
    2 6
  • Scorpyon sa stii ca asiaticii ar fi tot pe primele locuri si in romanica ... ceea ce nu se poate este sa comparam masinile produse pentru romania cu masinile produse pentru tarile de le vest de austria ;) ... incidenta defectelor va fi mult mai mare la astea mioritice decat la celelalte.. chiar si in conditii similare de exploatare.

    @dadada ... fanii de bmw, vw, etc. .. cred ca glumesti :) ... sa spui ca masina ta este cea mai cea si ca nu vei avea probleme cu ea este ca si cum ai pune pariu inainte de meci ca bate rapidul ... pe fc barcelona ... ai sanse, dar mici :)
    17 8
  • suspensii
    intr-adevar era si normal sa se intample asa datorita modului in care sunt concepute suspensiile modelelor premium( fac referire stricta la prinderea bratelor de fuzete in cazul suspensiilor multi link, care lasa de dorit) singura care are o prindere buna fiind porsche panamera di n modelele premium actuale.
    10 4
  • ?
    pana la urma am un fiat din 2008 luat nou acum are 72.000 km si la ce drumuri a vazut si ce gropi , sunt multumit am schimbat doar flansa amortizor si consumabile (care a fost defect de fabricatie la toata gama). ..ce vreau sa sa spun ca zilnic fac in jur de 200-300 km cu masina personala si de firma ....doar vreau sa precizez ca diferenta o face conducatorul si nu masina si drumul
    19 2
  • Gigel80
    Confirm
    Am un Chevrolet Lacetti din 2006 si l-am purtat 66.000km pana acum prin tara dar am facut cel putin 20.000 pe niste drumuri vai de steaua lor pline de gropi. Chiar nu am menajat-o si a rezistat foarte bine, nu am schimbat inca nimic la ea.
    8 2
  • am mai scris o data ca in zilele noastre nu mai conteaza marca, conteaza doar drumurile si soferul....dar mi-au sarit "nemtii "din tarisoara noastra in cap ca "eu nu stie nimic"
    dupa cum se vede si in comentariile de mai sus...se intelege ca astia mint! nu e adevarat! totul este un complot impotriva a celor mai bune masini din lume!
    dar daca pe primele locuri era vw si haudi etc. era cel mai bun top si corect pe deasupra....
    17 2
  • LAND ROVER
    Hyundai si Kia sunt in nr extrem de mic in UK. Land Rover intra in cratere nu gropite din asfalt., Honda ia gropitele cu max 5 km/ h ca altfel se rupe toata.(cel putin civic).
    9 11
  • @La toți de mai sus
    Eu sunt deacord cu Britanicii sa spun si de ce asiaticii sunt pe primul loc la fiabilitate si rezistența la gropi.
    1. Fiabilitatea japoneza se datorează faptului ca mașina japoneza e o mașina primitiva fața de mașina germana cât de sofisticat este un Audi A8 si cât de simpla e o Toyota CAMRY comparatia nici nu-si are rostul e clar ca spre exemplu o Toyota Camry sau o Honda Acord nu se ridica nici la jumătate din performanțele unui A8 care e plin de dotări si e si mai luxos si mai confortabil .
    Referitor la gropile din asfalt e si normal ca japonezele cu construcțiile lor din fier sa fie mai rezistente la gropi ca germanile pentru ca puntile fata si spate spre exemplu la un Audi sau BMW sunt construite din aluminiu pentru a reduce masele pentru a scoate performante mai bune dar la japonezi e ca la LADA brate de fier si caroserii din "fonta" :))).
    De aia a ajuns Mercedes-Benz S-Class sa bată Lexus in Japonia la vânzări pentru ca mașina germana e mai luxoasa si mai performanta.
    12 16
  • tare sau ce?
    argumentele lui BMW cu "germanile" sunt irefutabile...:)))
    11 6
  • Inca un TOP stupid
    Energia care o primeste masina in urma unui soc trebuie sa se disperseze undeva. Faptul ca aparent unei masini nu i se intampla ceva etse total nerelevant, se poate deforma caroseria sau sa se deplaseze puntile=> unghi de fuga sau paralelism schimbat=> uzura de pneuri
    Dar daca se schimba unghiul de cadere=> directie greu de controlat, volanul nu mai revine usor
    Poate unii constructori prefera ca la o groapa sa se strice amortizorul decat sa aiba de a face cu un client mort din cauza nefunctionarii directiei
    1 0
  • :|:|:|
    Cum sa spui mai BMW ca un Mercedes va fi mereu peste un Lexus ? Unde traiesti ? Scoate-ti capu ala imbacsit si priveste peste BMW, MERCEDES, AUDI :| Cocalari fara case, care au ca singur scop sa traiasca in una din aceste 3 marci de masini :|
    9 9
  • audi bmw si ML
    @jack si rack
    nu esti tu un pic cam prost ,un pic cam prost, nu foarte mult
    10 8
  • ....
    nu stiu cat ne ajuta pe noi, romanii, topul acesta....
    2 0
  • cocalar paralel
    Bai baiatule, stergeti mucii de la nas ca maine ai scoala si, poate, cine stie, o sa mai inveti cate ceva despre civilizatia japoneza, despre cultul muncii bine facute si despre modestie omului de rand. Ca ai mare nevoie. E clar ca si nemtii stiu ce inseamna responsabilitate si sint primii in Europa din punctul asta de vedere dar comparativ cu japonezii sint cu 50 de ani in urma.
    4 4
  • ciobanu vasile
    vai die minie. nu e vw pi locul 1? la minie in sat asa se stie. shini is britanishii aistia? ca ma duc sa li zic vrio 2!
    1 3
  • @@BMW CARE ZICE CA NEMTII SUNT IN URMA
    Sa-ți stergi tu mucii ca poate Japonezii sunt in urma nemtilor.
    Care Nemtii 50 de ani in urma dacă Japonezii si acum iau ABS si ESP de la nemti.
    Nemtii produc cele mai bune mașini din lume.
    Întreabă tu pe cineva cine e toyota si Honda sau Lexus cine va alege mărcile astea vreodată in locul unui Mercedes-Benz S65 AMG???
    De ce Japonezii prefera mb ?
    4 3
  • @desteptilor care mă critica
    Încă ceva .
    Tu habar nu ai de cultura Germana .
    Ai auzit vreodată de Bach?
    Ai auzit vreodată de Eistein?
    Ai auzit vreodată de Mozart ?
    Ai auzit vreodată de Fahrenheit?
    Ai auzit vreodată de Daimler ,?
    Ai auzit vreodată de Wilhelm Maybach ?
    Ai auzit vreodată Ferdinand Porsche?
    Ai auzit vreodată Karl Benz?
    Ai auzit vreodată de AK-47?
    Ai auzit vreodată de bomba atomică de neamt a fost inventata?
    Sistemul de highway din SUA e proiectat de Eisenhower.
    Motorul cu ardere interna de nemti a fost inventat.
    De Robert BOSCH pana si in 2012 compania BOSCH livrează la nivel mondial ESP si ABS-uri inventate de nemti, airbagurile tot de nemti au fost inventate
    Acum arata-mi tu mie ce produc galbejitii tai numai nu-mi pune casetofoane si beculetele lor ca altceva nu-i ajunge capul.
    Ei produc mașini in 2012 fără ABS nici cutii nu mașini alde Nissan Primera si toyota CAMRY nici la picioarele unui Mercedes-Benz sau BMW. Nu sunt japonezele tale .
    Niciodată nu o sa-i bată nimeni pe nemti deoarece dacă tu esti prost fa o excursie in Germania si o sa vezi ce înseamnă alde Hei Hittler si cultura Germana care e peste cultura galbejita cu mult.
    Au fost sunt si vor fi NEMTI.
    Sigla MADE IN GERMANY ., rămâne un LUX.
    3 4
  • @BMW
    Daca AK-47 e facut de germani si compari A8 cu Camry sau Primera e clar.... Sper ca intelegi ca cea mai mare parte a acelui confort oferit de A8 este datorat unei electronici originara in tarile asiatice. Si cam tot ce inseamna robotica in fabricile germane provine tot din Asia...
    4 2
  • SINCER 90% AU DREPTATE NU STIU E SA ZIC DAR AU DREPTATE
    JAPONEZELE - 10 DIN 10
    NEMTOAICELE - 3 DIN 10 LA REZISTENTA

    AM CONDUS PE UN DRUM DE TOT RAHATUL 200 KM UN AUDI A4 SI BUCSARAIA A FOST FACUTA VARZA VITEZA 130 KM \H - CONFORT FOARTE BUN
    BMW - CEVA MAI BINE -PIESE CEVA MAI IEFTIN
    JAPONEZA - RIGIDA - RUPEA OASELE LA VITEZE MICI - NU A FOST AFECTATA CU NIMIC - MASINA MERGEA OK CHIAR DUPA NR DE KM PARCURSI
    -AUDI - TOATE PIESELE AU FOST NOI
    - BMW -CATI VA KM PARCURSI CU ELE
    - JAPONEZA NR KM PARCURSI 40 000 INAINTE SI DUPA 40 000 - la 90 000 schimbat amortizoare

    -bwm si audi - capete bara . etc .etc si amortizoarele au fost afetate

    trageti concluzia -

    (sau folosit piese originale )
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru