Tot mai mulți șoferi își doresc mașini electrice: un studiu a arătat că 40% dintre ei vor un automobil cu zero emisii în maxim cinci ani

de Bogdan Mirică
Luni, 17.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu recent, desfășurat în 52 de țări, a arătat că 40% dintre șoferi își doresc o mașină electrică în următorii cinci ani.

Pe măsură ce popularitatea dieselului scade, electricele par să fie din ce în ce mai căutate. o demonstrează un studiu recent, elaborat de Dalia Research. Specialiștii au intervievat 43.000 de oameni din 52 de țări despre planurile lor de achiziție a unui vehicul cu zero emisii.

Bineînțeles, chestionarul a fost ceva mai amplu și a vrut să vadă care este probabilitatea achiziției unei mașini electrice în viitorul apropiat. Rezultatele studiului au arătat că 40% dintre respondenți vor o mașină electrică în următorii cinci ani.

În Statele Unite și Canada 31% dintre locuitorii orașelor intenționează să își schimbe mașina diesel sau benzină cu una electrică în intervalul sugerat de chestionar. În Mexic, procentul a fost și mai mare, urcând la 39%, însă statistica șocantă vine tocmai din Thailanda, acolo unde 66% dintre subiecții intervievați au declarat că ar trece la o mașină electrică în perioada imediat următoare.

Esential 43.000 de șoferi au fost chestionați în cadrul studiului.
Nici China nu este departe de această valoare, 58% dintre cei care au răspuns studiului Dalia fiind convinși că mașinile electrice trebuie să ajungă și în garajul lor.

În Europa, doar 22% din germani își doresc să treacă la o mașină electrică.

Un procent destul de mic și în Japonia, unde doar 16% dintre subiecți s-au arătat pro achiziției unui automobil cu zero emisii.

Studiul s-a desfășurat și în țări care se bazează pe o producție constantă a pterolului, cum este Arabia Saudită. Surprinzător, aici 45% dintre cei întrebați au afirmat că ar trece la o mașină electrică.

via carscoops

Comentarii (8)

  • Pacat ca oamenii nu iau in considerarea poluare imensa produsa de construirea masinilor electrice (de bateriile lor adica). Ca sa nu mai vorbim de inconvenientul incarcarii lor. Daca vreau sa plec din Bucuresti pana in Budapesta, alimentez cand plec si inca o data (timp de 5 minute) pe drum. Cu electrica cum fac? Stau cate 2 ore in statia de alimentare de 2-3 ori pe parcursul drumului?
    7 15
  • Plus electricitatea aia, daca nu e facuta din surse non-poluante, degeaba.
    3 14
  • @Liviu Cauta documentare/filme/articole si vezi cum se produc in prezent bateriile. Ceea ce zici tu era valabil acum 10 ani.
    12 1
  • As vrea o electrica CHIAR DE ASTAZI dar cu 500 km autonomie electrica....la cca. 25.000 EURO......A.C. & navigatie sa aiba ....
    18 0
  • de la Bucuresti la Budapesta mergi pe benzinara/clasica

    si sa-ti trimit contul unde sa-mi virezi 20.000Eu pentru idee. Vad ca tie ti-a fost lene sa iti pui mintea la contributie.

    @Liviu...povestile tale sunt copy-paste de acu' 5-6 ani :)) Welcome to....present!
    9 1
  • Depinde și de cum sunt puse întrebările în sondaje. Uneori, tocmai sondajele au ca scop manipularea populației. Într-un chestionar, nu te costă nimic să răspunzi după cum ți-ai dori să se desfășoare lucrurile. Iar când va veni momentul să faci acel pas, să vezi unde te afli, să iei o decizie, să cântărești încă o dată situația.
    7 1
  • @Liviu
    Dar ti-ar place sa traiesti intr-un oras numai cu electrice?
    Pana la Budapesta ai multe alte variante.
    2 0
  • Sal, nu mi-ar place, dar mi-ar plăcea, dacă mă înțelegi.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru