Toyota a creat propria sa floare pentru purificarea aerului

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 30.10.2009
Japonezii de la Toyota au introdus plante in fabricile sale pentru a reduce impactul acestora asupra mediului si pentru a purifica aerul de la interior.

Japonezii de la Toyota au creat o floare pentru purificarea aerului de la fabrica lui Prius. Astfel, Toyota a creat doua derivate ale speciilor gardenia si "cherry sage" pentru a le planta in cadrul fabricii sale din Toyota City, Japonia. In cadrul acestei fabrici, Toyota produce modelul Prius. Emisiile de CO2 ale fabricii au fost reduse cu 55% de cand aceasta masura a fost aplicata.

Florile din fabrica lui Toyota Prius au rolul de a absorbi oxizii de azot din aer si de a crea vapori de apa. Astfel, aerul din fabrica lui Prius este mai curat si temperaturile din fabrica sunt reduse in mod natural. Pe langa asta, aspectul fabricii devine mult mai natural, iar angajatii Toyota sunt mai relaxati la locul de munca. O asemenea masura a fost luata si la fabrica Ferrari din Maranello, unde au fost amplasate plante, iar fabrica are acoperis din sticla pentru a utiliza lumina naturala.

Fabrica lui Toyota Prius are panouri solare pe acoperis, iar vopseaua de pe zidurile exterioare este fotocatalitica. Tuburile solare reflectorizante asigura lumina interioara, iar gazonul de la interior este tuns de doua ori pe an.

Directorii Toyota au luat aceste masuri pentru a micsora amprenta de carbon a fabricii sale, care este criticata adesea pentru utilizarea acumulatorilor Ni-Cd pentru Prius.

Via | Drive.com.au

Comentarii (5)

  • Cristian
    hai sa fim seriosi
    Vai ce ecologisti japonezii astia ! Aproape ca m-au impresionat

    Au uitat ca din cauza lor cateva specii de rechini si de pesti aproape ca au incetat sa mai existe.
    5 6
  • AndreiRN
    Toyota
    Excelenta ideea si aplicarea ei.
    Nu degeaba Toyota este lider mondial.
    5 6
  • NeoGalaxy
    Cred ca uitati de balene... ecologia este interesanta mai ales cand este aplicata toate fetele. Pacat de japonezi care au o traditie si o istorie macinata de violenta si de razboaie, ca nu inteleg ca problema nu sta in limitarea si incetinirea dezastrului si in cautarea un solutii pentru perioada de dupa glaciatiunea care se aproprie cu pasi rapizi. Mama Natura a declansat deja sistemul de aparare al planetei si urmatoarea perioana glaciara vine, este irelevanta daca noi credem ca o vom incetinii pentru ca sigur nu se poate asa ceva. Omul nu poate imblanzii natura, nu o poate stapani si nici nu o poate dresa, dar putem incerca sa traim in comuniune cu ea, ceea ce probabil este cea mai desteapta si optima solutie. Parerea mea evident
    3 3
  • george
    O FI ACEEASI UZINA?
    Pentru care Toyota a defrisat vreo cateva sute de hectare de orezarii si paduri? Decat nimic, e bine si asa dar cu o randunica nu se face primavara...
    1 4
  • @neogalaxy : a reduce amprenta de carbon a fabricii nu inseamna a opri urmatoarea glaciatiune, hai sa fim seriosi

    @george: ai impresia ca fabrica de la Mioveni a fost crescuta din seminta de mama natura?

    Stie cineva care a fost ultima actiune ecologica initiata de producatorul auto autohton si care a fost impactul acesteia?
    Era o vorba cu un pai, o barna si doi ochi, o stie cineva?
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru