Toyota a depăşit vânzările GM la nivel global după 9 luni

de Bogdan Mirică
Luni, 29.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a revenit în fruntea clasamentului celor mai mari producători auto din lume. Japonezii au vândut 7.4 milioane de unităţi, cu 450.000 mai multe decât General Motors.

După un 2011 dezastruos, afectat de tsunami, cutremur şi inundaţiile din Thailanda, Toyota începe să-şi revină. Constructorul japonez se bucură de o creştere considerabilă a vânzărilor după trei sferturi de an, reuşind să revină în fruntea clasamentului celor mai mari producători auto din lume, în faţa General Motors.

Într-un comunicat oficial emis de niponi se arată că în primele nouă luni ale lui 2012 vânzările totale au ajuns la 7.4 milioane de vehicule la nivel global, cu 450.000 de unităţi mai multe decât rivalii de la General Motors, care nu au reuşit decât 6.95 milioane. Evoluţia pozitivă se datorează unei creşteri substanţiale, de 28%, cu mult peste cea a americanilor, de numai 2.5%.

Esential 7.4 milioane de maşini a vândut Toyota în primele 9 luni ale lui 2012.
6.95 milioane de unităţi a vândut GM în perioada ianuarie-septembrie 2012.
6.7 milioane de maşini a vândut Grupul volkswagen în primele 9 luni ale anului.
Rezultatele Toyota ar fi putut fi chiar mai bune, însă relaţiile tensionate dintre Japonia şi China din ultima vreme au afectat serios vânzările din ultimele luni.
În luna septembrie, Toyota a vândut doar 44.100 de unităţi pe piaţa din China, cu aproape 50% mai puţin decât în septembrie 2011, când înregistra 86.000 de comenzi. Această evoluţie face ca Toyota să îşi revizuiască ţinta de vânzări în China pe 2012, de la un milion de unităţi la 900.000 de unităţi.

Pe a treia poziţie în clasamentul producătorilor auto mondiali se situează după nouă luni Grupul Volkswagen. Nemţii se bucură de vânzări în creştere pe piaţa din SUA. La nivel global, ei au reuşit să vândă 6.7 milioane de maşini, cu 9.7% mai multe decât anul trecut. Această evoluţie pozitivă ar putea fi însă afectată de problemele economice din Europa.

via detroitnews

Comentarii (5)

  • @Giga
    Pai normal ca nu e relevanta cifra seaca a vanzarilor, mai conteaza si valoarea medie a pretului de vanzare, dar si alti indicatori de performanta.
    Si inca ceva, banuiesc ca te referi la partea estetica atunci cand vorbesti despre "inundarea strazilor": adica preferi o Corolla/Auris inaintea unui Cruze? Nu ma asteptam...
    9 15
  • Presimt o noua telenovela in viitorul apropiat cu pedala, airbag sau cine stie ce nod in papura s-o gasi!
    5 10
  • E Toyota tata,mi se pare si normal.Toyota este numarul unu in toata lumea,situata pentru suprematia sa de masina fiabila si indestructibila.Daca mi-ar fi dat sa aleg dintre un Ford sau o Toyota,as alege fara sa clipesc a doua varianta.Chiar daca mi-ar pune la dispozitie si un mercedes,tot Toyota as alege.Cum sa nu cumperi o Toyota.......respectele mele japonezilor,pentru ca acesti oameni chiar merita.
    9 7
  • Era si normal. Erau ei mult mai sus daca nu aveau de suferit in urma tsunami-ului, dar cine vrea, face multe.
    Respect pentru calitate si fiabilitate !
    5 0
  • Si uite asa mai au cei de la GM inca un motiv sa scape in urmatorii zece ani de marca aceea europeana care le provoaca cele mai mari pierderi ... Stiti voi care... Aia de se chinuie baietii de la Automarket sa o laude si sa o ridice in slavi incercand sa ne convinga de cat de germana si teutona este ea... Cum s-o chema oare ????
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru