Toyota a fost lider de vânzări la nivel mondial în prima jumătate a anului

de Sebastian Toma
Luni, 29.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a fost cel mai bine vândut constructor de automobile în primele şase luni ale anului curent, deşi vânzările sale au scăzut iar concurenţa a avut rezultate pozitive de vânzări.

Esential 3 ani la rând a fost Toyota lider al clasamentului mondial de vânzări în industria auto.
Toyota Motor Company a fost lider mondial la vânzări în primele şase luni ale anului, în ciuda scăderii vânzărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit datelor interne, Toyota a vândut 4.911 milioane vehicule, cu 1.1% mai punţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. General Motors, rivalul principal al japonezilor, a vândut 4.85 milioane de unităţi, în urma unei creşteri de patru procente a vânzărilor, pe când Volkswagen AG a realizat 4.7 milioane de unităţi vândute, având o creştere de 5.5 procente faţă de prima jumătate a anului 2012.

Anul 2013 a marcat şi prima dată când General Motors a depăşit Toyota la vânzări pentru şase săptămâni consecutive. Însă, japonezii se bucură de al doilea an de lider al pieţei auto globale, după ce pierduse coroana în faţa General Motors şi Volkswagen în 2011, când Japonia a fost lovită de dezastre naturale, Thailanda a suferit probleme similare, iar marca niponă a suferit şi o serie de rechemări în service. Toyota a mai fost lider al clasamentului de vânzări la nivel global între 2008 şi 2010.

Urmareste Automarket
În 2012, Toyota a produs 40% din modelele sale în Japonia şi a exportat aproape 60% dintre acestea. Astfel, japonezii au profitat de yen-ul mai slab în raport cu alte monede şi au reuşit să obţină profit prin vânzarea modelelor produse în Japonia pe alte pieţe.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (11)

  • sam cel serios
    mama!ce rafuiala se anunta...
    4 0
  • probabil vor fi nr 1 si la sfarsitul anului...stiu sa vanda, au deja imaginea unui brand extrem de fiabil in spate iar vanzarile din State ii tin pe primul loc..
    se pare ca nu au nevoie de mari inovatii, mai ales la motoare ca sa fie acolo sus in continuare...
    jos palaria in fata lor
    12 2
  • un lucru nu inteleg:un motor reusit,fiabil,economic etc...de ce tre renuntat la el doar de dragul trendului?am avut un golf 3 1,9 TDI...a avut peste 350000km..nu demult m-a sunat proprietarul actual ,masina are undeva la 500000km si-mi pune ca-i ok (o intretine foarte bine)...azi se fac masini care la 1000000km cad (bine nu ma refer la alea plimbate pe la toate reprez.si serviceurile).DECI de ce ise tot reproseaza toyotei ca au tehnica depasita?un motor bun ramane un motor bun.cine crede ca vw de ex. mai produce acele motoare de1,9L dinainte de 2000 la fel de bune sa dea dislike...bine ,stiu le-au inlocuit cu alte unitati dar.......
    13 6
  • Saturn
    In trimestrul al doilea GM a depasit Toyota la vanzari

    GM 2,49 milioane de automobile
    Toyota 2,48 milioane de automobile

    Daca merg in ritmul asta,pana la sfarsitul anului GM va castiga batalia.
    12 2
  • gură bogată
    Toyota produce mașini destul de fiabile;pe lângă asta au și consumuri foarte bune. MARELE LOR MINUS este faptul că la partea de service au angajat oameni care nu sunt bine "îndrumați". Concluzia este că stau foarte prost la capitolul pricepere. Să fugiți de service-urile din Pipera, Buzău, Brăila.
    11 3
  • @Saturn
    sa vedem, eu cred ca Toyota va fi nr 1 la final, abia si`au lansat noul Auris...cel care vinde binisor si e posibil sa creasca cu el
    6 4
  • roger 13
    Sper ca batalia in 3 (toyota, GM si VW) sa continue si anii viitori si eventual sa castige cel mai bun la toate capitolele. Acum vom vedea ce strategie au fiecare caci VW au sanse sa-si indeplineasca planul, adica 10 mil de masini pana in 2018.Succes!
    11 1
  • II va face muci pe amandoi Toyota, fiindca clientii asteapta noul model Corolla sa reintre serios pe toate pietele si apoi vanzarile vor creste.
    3 12
  • Nu cred ca vor excela la vanzari,noul Auris si chiar noua Corolla sunt foarte urate atat exterior cat mai ales interior,iar motoarele lor benzinare in mediul urban consuma destul de mult,asa ca ar fi cazul sa le schimbe.
    7 4
  • Inca cel putin 2 ani de acum incolo Toyota va fi lider, noua Corolla, debea lansata, o sa isi spuna cuvantul in vanzari.
    Anul trecut, cu o gama invechita, au reusit sa fie primii. Anul asta cu noul Rav4 si noua Corolla nu vor avea mari probleme.
    4 6
  • AndreiRN
    Masinile de calitate se vand singure.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru