Toyota a pregătit un facelift pentru Land Cruiser V8

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.12.2011
Toyota a prezentat un facelift pentru actualul Land Cruiser V8, destinat pieţei din Japonia. Modificările estetice vor fi preluate şi de versiunea europeană a SUV-ului la mijlocul lui 2012.

Toyota a simţit nevoia să revizuiască actualul Land Cruiser, un best-seller în segmentul său. Modificările gândite de designerii şi inginerii Toyota au vizat, momentan, doar versiunea vândută pe piaţa din Japonia, însă constructorul nipon a recunoscut că vom vedea aceste schimbări şi pe modelul global, implicit pe cel european.

Faceliftul operat pe Land Cruiser aduce un spoiler frontal nou, mult mai pătrăţos, proiectoare şi blocuri optice redesenate, lumini LED diurne şi o grilă cromată cu alt aspect. Nu au fost ocolite nici oglinzile, care înglobează luminile de semnalizare, şi nici stopurile cu tehnologie LED. Jantele actualului model au fost şi ele înlocuite, dimensiunile disponibile încadrându-se între 18 şi 20 de inch.

La interior nu s-au întâmplat foarte multe. Designerii au schimbat grafica instrumentelor de bord, au înlocuit ecranul sistemului de navigaţie cu unul ceva mai fidel şi au lărgit oferta de culori şi materiale pentru tapiţerie.

La nivel tehnic, Toyota a îmbunătăţit funcţiile sistemului Multi-Terrain Select pentru a obţine un comportament mult mai bun în off-road.

Motorul destinat pieţei din Japonia a rămas acelaşi, un V8 pe benzină, care oferă 318 cai putere şi 460 de Nm.

Este posibil ca versiunea europeană, disponibilă şi împreună cu unitatea V8 diesel, să primească, alături de modificările estetice, şi unele mecanice, menite să reducă consumul şi emisiile.

 via l carscoop

Comentarii (1)

  • ex-fan
    Pacat, l-au facut si mai urat...
    9 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru