Toyota a reparat 4 milioane de unităţi afectate de recall

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 03.07.2010
Constructorul Toyota a reparat mai mult de 4 milioane de exemplare afectate de problema apărută la pedala de acceleraţie.

Constructorul japonez Toyota a reparat mai mult de 4 milioane din toate modelele afectate de recall-ul organizat la nivel mondial. Bob Carter, manager general Toyota, a declarat că în prezent 78 de procente din cele 2.3 milioane de exemplare care aveau probleme cu pedala de acceleraţie au fost reparate.

Restul unităţilor chemate în service aveau probleme cu preşurile care puteau bloca pedala de acceleraţie. În cadrul aceluiaşi interviu, Bob Carter a declarat că inginerii Toyota au găsit 2.500 de unităţi care nu aveau niciuna din problemele enumerate mai sus.

"NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) nu a găsit încă niciun exemplar cu probleme electronice. Aceştia au identificat doar unităţi care aveau probleme legate de preşuri şi exemplare ale căror pedală de acceleraţie avea o întârziere în timpul cursei de revenire", a declarat oficialul Toyota.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (4)

  • mda...si daca inmultesti 4.000.000 masini x 200$ o reparatie vin 800 mil $...si asta e cu aproximatie minima...pierderi exorbitante...urat toyota, tare urat
    2 2
  • Logan-isda
    Astept cu nerabdare o astfel de rechemare si din parte celor de la Dacia...cel putin sa faca o instruire cum trebuie sa te comporti la 130 km/h cand pedala de acceleratie ramane prinsa sub pres si trebuie sa franezi de urgenta...
    2 0
  • @Logan-isda
    Eu am patit-o doar la viteze relativ mici si in situatii unde nu era nevoie sa franez de urgenta si m-am speriat serios. Era prima data cand foloseam masina de serviciu si nu auzisem de problema asta pana atunci.
    Dar nu-i nimic, la Dacia astea sunt considerate lucruri normale de catre utilizatori si nu face nimeni nicio reclamatie. Off...cand oare vor realiza toti ce bataie de joc este aceasta masina si nu o vor mai ridica in slavi atata sau macar vor recunoaste ca cei din afara ca este un lighean ieftin pe roti bun pe timp de criza si nu masina de curse cum cred multi teribilisti de pe la noi?
    1 1
  • atentie sporita
    Este o problema si la LOGAN si MEGANE ,presul aluneca in fata si se agata fie in pedale , fie de papuci impiedicand mersul normal al masinii si ramanerea accelerata.
    Personal am trecut prin situatii similare si am avut inspiratia sa scot din viteza si sa franez NOROC ca aveam viteza mica si nu erau masini multe pe strada.

    PS; parca aparuse si la articolele cu TOYOTA ce masuri se pot lua.UNA din ele e si oprirea motorului
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru