Toyota are planuri mari: denumirea Celica ar putea reveni în gama japonezilor

de Cornel Șocariciu
Marti, 19.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota vrea să cucerească fanii cu un nou nume cu tradiție: Celica. Zvonurile spun că am putea asista la nașterea unei sportive cu tracțiune față sau la redenumirea modelului GT86.

Tot mai mulți constructori auto încearcă să câștige clienți prin relansarea unor modele cu tradiție. Toyota face parte din acest grup, iar zvonurile apărute în ultima perioadă au scos în față denumirile Supra și Celica.

Toyota a lucrat alături de BMW pentru dezvoltarea unei produs comun. Nemții au lansat Z4 Concept, iar japonezii ar urma să readucă la viață modelul Supra. Cât despre Celica, zvonurile aduc mai multe ipoteze.

Există surse care indică faptul că viitoarea generație GT86 ar urma să preia denumirea Celica. La o primă vedere, ideea redenumirii lui GT86 este bună, doar că japonezii au investit destul de mult în acest proiect, iar o schimbare de acest gen ar putea aduce pierderi consistente.

Alte voci susțin că niponii vor veni cu o nouă sportivă care să readucă la viață numele Celica. Aceasta o să stea la baza gamei, va miza pe arhitectura TNGA (Toyota New Global Architecture) și o să fie disponibilă cu tracțiune față.

În același timp, există și surse care spun că Toyota ar putea miza pe aceeași strategie folosită de Mitsubishi în cazul SUV-ului Eclipse Cross.

Via | CarAndDriver

Comentarii (1)

  • DOAMNE AJUTA...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru