Toyota bate GM in primul trimestru

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 23.04.2008
Toyota este oficial primul producator auto al lumii, dupa vanzarile inregistrate in primele trei luni ale anului.

Esential

2.25 milioane de unitati auto au vandut GM in primul trimestru.
2.41 milioane de unitati auto au vandut Toyota in primul trimestru.

Dupa ce General Motors a anuntat rezultatele financiare ale primul trimestru, a venit randul japonezilor de la Toyota sa publice cuantumul vanzarilor aferente primelor trei luni ale anului.

GM a raportat un declin cu 0.6% a vanzarilor din primul trimestru comparativ cu perioada similara a anului trecut. Asadar, GM a vandut 2.25 milioane de unitati in primul trimestru.

Toyota a raportat pentru primul trimestru o crestere de 2.7 procente, ceea ce consemneaza un total de 2.41 milioane unitati vandute.

Prin acest lucru, Toyota este oficial numarul unu in industria auto mondiala, reusind sa castige meciul cu GM in primul trimestru al anului.

Japonezii au vandut 2.41 milioane de vehicule prin marcile Toyota, Lexus, Daihatsu si Hino Motors.

General Motors comercializeaza vehicule prin marcile Buick, Cadillac, Chevrolet, GM Daewoo, GMC, Holden, Hummer, Opel, Pontiac, Saab si Saturn.

Comentarii (4)

  • george
    THE BEGINNING OF THE END...
    Ar trebui sa se faca un draft la articolul asta si sa se posteze la fiecare 3 luni cu modificarile de rigoare (numarul trimestrului si numarul de unitati vandute)...
    0 0
  • AndreiRN
    Concurenta
    De la GM lipseste Corvette de pe lista. La Toyota apare si Hino care a iesit cu un nou model de camion mediu super atractiv pe cand GM si-au vandut marca de camioane anul trecut.Indiscutabil ca Toyota face masini mai bune la majoritatea categoriilor dar si ca au o retea internationala mai vasta. Dar iarasi este indiscutabil ca Toyotele vandute sunt proiectate si facute in America. Concurenta este foarte buna pt piata si vom vedea cand Volt va aparea pe piata si Toyota va raspunde acestui model.
    0 0
  • intrebare
    Am inteles ca Toyota e prima la nr. de unitati vandute.Puteti sa ne spuneti si valoarea vanzarilor aferente numarului de unitati, pt cele 2 companii?
    0 0
  • cam asa
    Asa cu va grabiti de fiecare data sa scrieti "constructorul german" (de ce oare ?) scrieti si acum "constructorul japonez , etc.E doar o sugestie......Go Toyota !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru