Toyota caută cei mai talentați copii la desen. Imaginația le poate aduce acestora premii și excursii în Japonia

de Mircea Meşter
Miercuri, 24.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A 12-a ediție a concursului Toyota Dream Car Art Contest își propune să descopere copiii cărora le plac mașinile, sunt talentați la desen și au o imaginație ieșită din comun.

Acest articol le este dedicat părinţilor ai căror copii sunt fascinaţi de maşini, de maşinuţe şi de tot ceea ce înseamnă universul auto în orice formă. Dacă ai un copil care de până la 15 ani şi care nu se opreşte din desenat maşini atunci când e pus faţă în faţă cu o coală de hârtie, avem o veste bună pentru tine: Toyota organizează şi în acest an cel mai mare concurs global de desene auto pentru copii. 

Dacă nu ştiai nimic despre această competiţie, te ajutăm noi să te orientezi în spaţiu şi timp. Competiţia se numeşte oficial Toyota Dream Car Art şi este organizată la nivel mondial. Concursul se află la a 12-a ediţie şi are ca scop descoperirea celor mai talentaţi şi plini de imaginaţie copii din lume. 

Subiectul e simplu: împărţiţi în trei grupe de vârstă (sub 8 ani, 8-11 ani şi 12-15 ani), copii sunt invitaţi să deseneze pe o coală A3 sau A4 maşina visurilor lor. Nu sunt admise lucrări produse digital, singurele unelte pe care le pot folosi copiii fiind creioanele colorate, creioanele cerate, cariocile sau acuarela.

Maşina din desen trebuie pusă în context, deci coala de hârtie care va fi trimisă la jurizat trebuie umplută cu peisajul în care ar trebui să circule maşina visurilor fiecărui copil.

Lucrările copiilor înscriși în România trebuie trimise către cei de la Toyota până în 15 martie 2018, iar jurizarea va avea loc în 18 martie, cu Automarket.ro între membrii juriului. Câştigătorii vor participa la faza europeană, iar autorii celor mai bune desene vor avea şansa de a călători alături de părinţi în Japonia, acolo unde se vor acorda marile premii, în vara anului 2018.

Înscrierile şi regulamentul competiţiei pot fi consultate pe site-ul oficial al concursului.

România a reușit rezultate remarcabile până acum în competiția organizată de Toyota. Iată premiile câștigate de copiii români până acum:

  • 2011: Adrian Emanuel Pristavu – mențiune specială;
  • 2012: Ștefania Mihaela Călinescu – Medalia de AUR;
  • 2013: Sorina Teodora Călinescu – Medalia de AUR; Iasmina Maria Răceanu – Medalia de ARGINT; Ștefania Sandu – Medalia de ARGINT și Ciprian Gherghinoiu – Medalia de BRONZ;
  • 2014: Iasmina Maria Răceanu – Medalia de AUR; Mara Teodora Ureche – Medalia de ARGINT; Luca Filip Clima – Medalia de BRONZ și Sorina Teodora Călinescu – Medalia de BRONZ;
  • 2015: Ana Maria Ciontu – Medalia de ARGINT; Ioana Văllimărescu – Best Finalist;
  • 2016: Ada Maria Ciontu – Medalia de ARGINT; Ioana Văllimărescu – Medalia de BRONZ;
  • 2017: Ada Maria Ciontu – Medalia de ARGINT.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru