Toyota cochetează cu ideea unui Yaris de performanță, rival al lui Ford Fiesta ST

de Bogdan Mirică
Miercuri, 19.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota vrea să profite de experiența pe care o va acumula în Campionatul Mondial de Raliuri și promite că va oferi publicului o mostră sportivă, cel mai probabil un Yaris de performanță.

Toyota face ultimele pregătiri pentru a lua parte la una dintre cele mai spectaculoase competiții de motorsport: Campionatul Mondial de raliuri. Participarea japonezilor la acest tip de competiție ar putea aduce pe stradă o parte din tehnologiile testate și folosite în probele de concurs. Asta înseamnă un model sportiv, cel mai probabil un hot hatch.

Există tot mai multe zvonuri despre un Yaris cu ceva mai mulți cai putere sub capotă și despre posibilitatea sa de a ajunge pe piață în 2017, odată cu debutul Toyota în WRC, alături de o mașină bazată pe aceeași caroserie subcompactă. Zvonurile au fost întărite și de o declarație recentă a lui Johan van Zyl, șeful Toyota Europa, care a afirmat că va exista ceva pe piață capabil să ateste prezența brandului în WRC.

”Nu are rost să faci parte din motorsport dacă asta nu se reflectă și în gama ta. Veți vedea că ne dorim să integrăm total această participare în oferta noastră. Departamentul european vrea să facă ceva în acest sens, vrea să reflecte participarea în WRC”, a declarat van Zyl.

Pentru a da naștere unui model sportiv de serie, Toyota ar avea nevoie de ajutorul Gazoo Racing, divizia sa de produse sportive.

În plus, e nevoie de experiență pentru că piața hot hatch-urilor devine din ce în ce mai aglomerată.

Sunt un pasionat al mașinilor, deci îmi place să văd că oamenii se bucură de ele, mai ales cei care sunt fani cu adevărat. Mulți oameni poartă aceiași pantofi Nike ca și atleții, chiar dacă nu pot fugi la fel de repede”, a declarat van Zyl. 

Comentarii (2)

  • someone
    ar fi super daca l-ar face si hybrid, avand in vedere ca yaris are deja o versiune eco de acest gen
    1 0
  • nu e ca si cum toyota n-ar fi facut pana acum versiuni sport pentru yaris (TS).
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru