Toyota cumpara noi actiuni la Subaru

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 30.06.2008
Toyota si-a marit participatia detinuta la Subaru de la 9.5% la 16.16%, in urma unei tranzactii financiare.

Esential

16% detine in acest moment Toyota la Subaru.

Toyota a anuntat din luna aprilie a acestui an ca intentioneaza sa-si mareasca participatia la Subaru. Fuji Heavy Industries, compania care detine Subaru, a anuntat vanzarea unui numar de 61 milioane de actiuni individuale catre Toyota.

In aceste conditii, pentru suma de 291 milioane de dolari Toyota si-a marit numarul de actiuni detinute la Subaru de la 9.5% la 16.16%.

Tranzactia ofera mai multa stabilitate financiara grupului Fuji Heavy Industries, prin majorarea capitalului social al Subaru, si ajuta Toyota in dezvoltarea unor proiecte comune cu marca sport japoneza. Mai precis, Toyota si Subaru vor dezvolta in comun un model sport cu tractiune pe spate.

Implicarea primului producator auto din lume in cadrul companiei Fuji Heavy Industries a inceput in 2005, cand Toyota a achizitionat un prim pachet de actiuni detinu pana la acea data de General Motors.

Via | Thomson Financial News

Taguri: GM, Subaru, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru