Toyota Europe a livrat hibridul cu numărul 400.000 în Europa

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 28.01.2012
Toyota a livrat hibridul cu numărul 400.000 în Europa. Acesta a fost un model Auris HSD fabricat în Marea Britanie şi livrat unui client din Belgia.

Toyota a atins un prag important în ceea ce priveşte numărul de automobile cu propulsie hibridă vândute. Dacă în Japonia, cifrele sunt deja mari, iată că şi europenii devin din ce în ce mai interesaţi de automobilele eco. Toyota tocmai a anunţat că a livrat automobilul hibrid cu numărul 400.000 pe piaţa europeană. Exemplarul cu numărul 400.000 a fost o Toyota Auris HSD alb fabricat la uzina din Marea Britanie. Acest exemplar a fost livrat unui client din Anderlecht, Belgia ca maşină de firmă pentru Valentine Nkwocha de la CTG, o companie de consultanţă IT. Compania a comandat 20 de Auris-uri HSD pentru angajaţii săi.

Primul automobil cu propulsie hibridă vândut de Toyota în Europa a fost prima generaţie a modelului Prius în anul 2000. Au urmat alte două generaţii ale modelului Prius iar în 2010 a fost introdus în gamă şi modelul Auris HSD produs la uzina de la Burnaston, Marea Britanie. În curând gama va fi completată cu modelul Yaris hibrid, acesta urmăd să fie produs în Franţa. 

Toyota vinde modele hibrid şi prin intermediul mărcii sale premium Lexus.

Modelele Lexus GS şi RX sunt disponibile şi în variantă cu propulsie hibridă. 10% din totalul automobilelor vândute de Toyota în Europa anul trecut au fost maşini cu propulsie hibridă. Pe plan mondial, Toyota a vândut peste 3.5 milioane de hibrizi de la debutul modelului Prius în 1997 şi până astăzi. Toyota spune că acest lucru semnifică o reducere a emisiilor de CO2 cu 23 milioane de tone.

Toyota mai are în plan să lanseze în Europa şi noul model cu şapte locuri numit Prius+ pentru a completa gama actualului model hatchback Prius. Modelul Prius C (Aqua în Japonia) nu va fi importat în Europa deoarece ar concura cu modelul Auris HSD.

Via | just-auto

Comentarii (2)

  • dilema...
    se da articolul de mai sus plus o fotografie.acum, sa se identifice care este reprezentantul uzinei din UK, care este belgianul IT-ist venit sa-si ia masina in primire si care este japonezul fericit ca avandut 400.000 buc...
    :)
    0 0
  • E clara treaba...ca lumina zilei....
    Valentine Nkwocha.......negrul e belgianul....sau invers belgianul e negrul...cum iti place..da` ce importanta are cand, in Londra, peste 50% din populatie este non-alba, de cativa ani...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru