Toyota face un recall de 550.000 de unităţi în întreaga lume

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 09.11.2011
O problemă la o fulie a arborelui cotit utilizat de anumite propulsoare din gama Toyota a declanşat o rechemare în service pentru 550.000 de unităţi. Majoritatea unităţilor afectate sunt în SUA.

Toyota a anunţat un recall de 550.000 de unităţi la nivel global. Majoritatea vehiculelor afectate se află pe piaţa din Statele Unite ale Americii, iar multe alte vehicule se află în Japonia, Australia şi Noua Zeelandă. Problema apare la nivelul unei fulii a arborelui cotit, care ar putea avaria o curea de transmisie şi ar putea provoca probleme la direcţie. Până în prezent, nu există niciun accident cauzat de această potenţială problemă, dar japonezii preferă să evite orice complicaţie.

Recall-ul afectează 283.200 de unităţi Toyota şi 137.000 de unităţi Lexus vândute pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Modelele cu cele mai multe exemplare afectate sunt Toyota Camry, Highlander, Solara şi Sienna. În cazul Lexus, modelele cu probleme sunt ES330, RX330 şi RX400h. În Japonia vor fi rechemate 38.000 de unităţi, în timp ce în Asutralia şi Noua Zeelandă vor fi rechemate 25.000 de unităţi.

Nu există informaţii privind numărul de unităţi Toyota afectate de acest recall pe piaţa din Europa. Cei de la Toyota nu au anunţat care sunt motorizările cu probleme, dar ne aşteptăm ca propulsoarele respective să fie unităţi otto de cilindree mare, modelele mai mici din gama Toyota nefiind menţionate în recall.

Procesul de recall este diferit de la o ţară la alta, iar diviziile aferente ale Toyota şi Lexus vor contacta proprietarii vehiculelor cu probleme.

Via | Mlive.com

Comentarii (1)

  • zarnesteanu
    Mda ...
    Deja devine plictisitor.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru