Toyota FT-86 va fi mai ieftin decât se credea iniţial

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.08.2010
Toyota FT-86 ar putea fi mult mai ieftin decât anticipau îniţial vocile din industria auto. Astfel, modelul ar putea costa echivalentul a 16.000 de dolari în Japonia la momentul lansării.

În ciuda aşteptărilor iniţiale, versiunea de producţie a lui Toyota FT-86 va fi mai ieftină decât anticipau unele voci. Mai mult decât atât, dezvoltarea acestui model este "în grafic" şi versiunea de producţie ar trebui să fie prezentată până în noiembrie 2011. Modelul va fi echipat cu un motor pe benzină de 2.0 litri care va fi cuplat unei transmisii manuale cu şase rapoarte. Unitatea va fi amplasată în partea din faţă şi va angrena roţile spate. Japonezii de la Best Car anunţă că modelul va costa 16.000 de dolari în Japonia, mult mai puţin decât cei 29.000 de dolari anunţaţi iniţial.

 În urmă cu două zile vă anunţam că Toyota a înregistrat din nou patentul pentru numele Supra. Deşi licenţa de folosire a numelui Supra a expirat în 2006, cei de la Toyota au reînnoit acest document abia în 2010. Potrivit vicepreşedintelui departamentului de comunicare externă al Toyota, Mike Michels, constructorul nipon de automobile a reînregistrat numele Supra provizoriu, pentru a fi siguri că au suficiente denumiri pe care le pot folosi pentru viitoarele modele de producţie.

Licenţa de folosire a numelui Supra este valabilă pe patru ani şi le-a fost acordată fără probleme celor de la Toyota.

În ciuda faptului că Akio Toyoda a declarat că vrea să vadă urmaşul lui Supra testat în perioada următoare, voinţa sa nu este sigurul lucru care determină dezvoltarea unui nou model. Astfel, există şanse ca acest nume să fie folosit din nou pentru un model, dar destinaţia finală a numelui Supra nu a fost încă stabilită. De regulă, o companie foloseşte un nume în primii trei ani de la înregistrare, după care denumirea respectivă este considerată abandonată.

Via | 4WheelsNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru