Toyota Fun-Vii a debutat la Tokyo

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.11.2011
Toyota a prezentat conceptul Fun-Vii la Salonul Auto de la Tokyo. Fun-Vii este un acronim pentru "Fun-Vehicle interactive internet".

Toyota a prezentat conceptul Fun-Vii la Salonul Auto de la Tokyo. Modelul îi permite utilizatorului să schimbe aspectul exterior cu "uşurinţa descărcării unei aplicaţii" şi aduce la afişarea unor imagini pe caroserie printr-o tehnologie futuristă. La interior, modelul se mândreşte cu acelaşi nivel de personalizare, fiind posibilă integrarea unui asistent personal digital şi schimbarea culorilor în care este îmbrăcat habitaclul. O bună parte din elementele de la interior pot fi schimbate pe loc pentru a-i face pe plac şoferului, acestea fiind schimbate în funcţie de dispoziţia acestuia.

Din păcate, toate elementele prezente pe acest concept nu vor ajunge prea curând în producţie. Cei de la Toyota au prezentat un singur element relativ apropiat de producţie – un asistent de navigaţie care oferă informaţii importante cu privire la vehicul şi alte date multimedia printr-o interfaţă tip hologramă. Totodată, integrarea unui smartphone vine de la sine şi aduce atât un plus de siguranţâ, cât şi un element social experienţei de călătorie.

Toyota a prezentat trei concepte la Salonul Auto de la Tokyo.

Doar unul dintre acestea este bazat pe un model de serie. Mai precis, FT-EV III este acronimul lui Future Toyota Electric Vehicle III şi foloseşte platforma lui iQ. Cel de-al doilea concept este FCV-R. Modelul are o lungime de 4.700 milimetri şi intră în clasa medie ca încadrare. Potrivit primelor informaţii, FCV-R este alimentat cu hidrogen şi este destinat familiilor.

Via | Toyota

Comentarii (1)

  • Ce-mi place asistenta de la imag. 4! Zici ca e Mona Medicinal!!!!!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru